Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 8/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού , όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους ς πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα ομιλήσει, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. εωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση