Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Με τη φράση «Αρχή του παραμυθιού καλησπέρα σας», ξεκίνησε η παράσταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς η «»…, όπως ακριβώς ξεκινούσαν τα παραμύθια στο Βυζάντιο…, όπως ανοίγουν την αυλαία των παραμυθιών στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί για τη φετινή χρονιά…. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο στην εκδήλωση. Τίποτα που να μπερδέψει τα γνωστικά, συναισθηματικά κι εξελικτικά. Η επιλογή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης» έγινε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτα απ΄ όλα «Ο Καρυοθραύστης» είναι ένα μουσικό παραμύθι, το οποίο δημιουργήθηκε από το γνωστό σε όλους   Τσαϊκόφσκι, με σκοπό την ένωση όλου του κόσμου μέσα από τη μουσική. Το Βυζάντιο, από την άλλη, είναι ένα αντάμωμα πολιτισμών, το οποίο και θα αγγίξουν στο επόμενο τρίμηνο με το φανταστικό τους ταξίδι οι μικροί  . Σε ένα παιχνίδι ταξιδιού και εμπορίου που θα χαρίσει μυρωδιές, μνήμες και γνώσεις για την  τον πλούτο της και τις αγορές της.

Στη μουσικοχορευτική βραδιά συνάντησαν το έλατο, το πεύκο, την αγριοκερασιά, την αγριελιά, το Αλεξανδρινό και τα μυρωδικά από την Αραβία, μαθήματα που άγγιξαν οι φοιτητές του τμήματος της εωπονικής Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου».

Στην εκδήλωση γονείς και καλεσμένοι γνώρισαν ήθη κι έθιμα των Χριστουγέννων από άλλες χώρες όπως, ερμανία, , , Κίνα και με τελευταίο σταθμό των πρωταγωνιστών την Αραβία, όπου ακολουθώντας τους τρεις μάγους έφτασαν στο στάβλο που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός.

Στην Κίνα οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, κι έτσι τα έγιναν οι ΝΕΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ του Κυρίου . Βροντοφώναξαν για το Θείο Θαύμα «Χριστός γεννάται δοξάσατε» και  διέδωσαν παντού το χαρμόσυνο μήνυμα.

Τα παιδιά “ξεφύλλισαν” το γνωστό παραμύθι χορεύοντας, απαγγέλλοντας ποιήματα, ψάλλοντας Βυζαντινούς Ύμνους, τραγουδώντας τα Κάλαντα, ενώ μας έμαθαν αγγλικές λέξεις κλειδιά του τραγουδιού “The little drummer boy”,το οποίο ξεδιπλώνει την πιο τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ένα αγόρι που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει στον μικρό Χριστό παρά μόνο τη μουσική από το μικρό του τύμπανο. Έτσι έγινε φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Γιατί σημασία έχει αυτό που κρύβεται μέσα στην καρδιά μας. Μπορεί ένα δώρο να είναι το πιο φτωχικό γίνεται, όμως, το πιο λαμπερό, όταν το προσφέρεις με πίστη, αγάπη, χωρίς να ζητάς τίποτα πίσω.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», Στάθη Γραμμένο, που δίδαξε στα παιδιά τους Βυζαντινούς Ύμνους, τον Στέφανο Τραγουδάρα, που συνόδευε τα παιδιά  στα τραγούδια τους, καθώς και τον Χρήστο Λύκα, επίκουρο καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής, που δέχτηκε τη πρόσκληση για συνεργασία, τον  Αντώνιο Σουλιγκιά, από το σύλλογο σκακιού «το Πιονάκι» και τέλος  το βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Σταθμού.

Η εκδήλωση έκλεισε όπως τα παραμύθια των Βυζαντινών…. «Από όλα όσα είδατε σήμερα να ξέρετε μήτε εγώ ήμουν εκεί μήτε εσείς να τα πιστέψετε»…

fdb_03 fdb_01

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση