Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)

Νέο βιβλίο από τον π. Επιφάνιο

Κυκλοφορήθηκε από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου το νέο βιβλίο του αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ιεροκήρυκος της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».

Πρόκειται για την διπλωματική εργασία, που ο εκπόνησε, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών, στο Τμήμα Θεολογίας του Λευκωσίας και βαθμολογήθηκε με άριστα από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιος ήταν ο Μακαριστός ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος.

Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς,  περίοδο της διακονίας του στην Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία ποίμανε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη και προσέφερε τα καλύτερα, ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλα και ολοφάνερα τα ίχνη του στις καρδιές κλήρου και λαού.

Εκείνη η ήταν το εφαλτήριο της ανέλιξής του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, η οποία ήλθε ως φυσικό επακόλουθο μιας Επισκοπικής διαδρομής, που όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο, υπήρξε κενωτική και κατά πάντα θυσιαστική.

Επιθυμία του συγγραφέα είναι το βιβλίο του να βοηθήσει τους ερευνητές του μέλλοντος να μελετήσουν εγκύρως την σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Το βιβλίο προλογίζει ο  μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος. 

Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160) και «Παρουσία» (Κ. Καρτάλη – Αλέξάνδρας) στον Βόλο, ενώ οσονούπω θα βρίσκεται και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα.

Τηλέφωνο παραγγελιών 24210 93517 και 93518.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση