Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998)

Νέο από τον π. Επιφάνιο Οικονόμου

Κυκλοφορήθηκε από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου το νέο του αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ιεροκήρυκος της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».

Πρόκειται για την διπλωματική εργασία, που ο εκπόνησε, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και βαθμολογήθηκε με άριστα από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιος ήταν ο ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος.

Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς,  περίοδο της διακονίας του στην Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία ποίμανε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη και προσέφερε τα καλύτερα, ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλα και ολοφάνερα τα ίχνη του στις καρδιές κλήρου και λαού.

Εκείνη η περίοδος ήταν το εφαλτήριο της ανέλιξής του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, η οποία ήλθε ως φυσικό επακόλουθο μιας Επισκοπικής διαδρομής, που όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο, υπήρξε κενωτική και κατά πάντα θυσιαστική.

Επιθυμία του συγγραφέα είναι το του να βοηθήσει τους ερευνητές του μέλλοντος να μελετήσουν εγκύρως την σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Το προλογίζει ο  μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος. 

Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160) και «Παρουσία» (Κ. Καρτάλη – Αλέξάνδρας) στον Βόλο, ενώ οσονούπω θα βρίσκεται και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα.

Τηλέφωνο παραγγελιών 24210 93517 και 93518.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση