Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στο Βόλο
Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στο Βόλο

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στο Βόλο

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος   Ιγνάτιο,  η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου, εγγάμου κληρικού, πατέρα ενός τέκνου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στη θεία λειτουργία τον επίσκοπο πλαισίωσαν πολλοί κληρικοί και συμμετείχε πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης  ανέφερε ότι ο π. Ιωάννης ανήκει στη γενιά των κληρικών, που γνώρισε μικρά παιδιά, όταν ανέλαβε το πηδάλιο της Τοπικής  Εκκλησίας.«Μεγαλώσατε, σπουδάσατε, καταρτίσατε οικογένειες και πλέον, χαίρομαι, ως πατέρας, να βλέπω τα παιδιά μου ν’ αποκτούν οντότητα και ν’ αξιώνονται της μεγάλης ιερατικής τιμής».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι μέσα στην ιερωσύνη «ζούμε στιγμές Θαβώρ, στιγμές παρουσίας του Τριαδικού Θεού, στιγμές φωτός, διακονούμε το Μυστήριο των Μυστηρίων. Τί πιο μεγάλο και σπουδαίο!»

Ο ίδιος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να μη ξεχνά ότι η θέση του είναι δίπλα στο λαό και ο ρόλος του η διακονία του λαού: «ο λαός μας έχει πόνο και αγωνία, είναι τραυματισμένος, η εκκοσμίκευση κυριάρχησε στη ζωή του τόπου κι εμείς πρέπει ν’ αντιπαλέψουμε μαζί της, γιατί θέλει να αποϊεροποιήσει τα πάντα, να ξεχάσουμε παραδόσεις, ήθη, έθιμα, να διώξουμε το Θεό από τη ζωή μας. Το επιδιώκει, μέσα από λανθασμένες και χαμένες ιδεολογίες, που αντιστρατεύονται το θέλημα του Θεού. Στα ώτα μας, όμως, ηχεί πάντοτε η φωνή του Θεού: «αυτού ακούετε», κι έτσι Αυτόν υπηρετούμε».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον πρεσβύτερο να μη ξεχάσει ποτέ το πνεύμα της διακονίας: «ο λαός μας θα αναζητεί το παράδειγμα της ζωής σου, παρά τα λόγια σου, γι΄ αυτό να μιλάς περισσότερο στο Θεό, μέσα απ’ τη ζωντανή σου προσευχή και ίσως λιγότερο με τα λόγια σου στους ανθρώπους για τον Θεό, αλλά με τις πράξεις, την αγάπη και τη στοργή, την προσφορά και τη θυσία σου. Αυτό θέλει ο λαός από τους ιερείς του σήμερα».

Τέλος  σημείωσε ότι ο π. Ιωάννης ανήκει στους κληρικούς που εισήχθησαν στην ιερωσύνη με πλήρη επίγνωση, χωρίς την κρατική εξασφάλιση: «Χρωστάει το Κράτος στην Εκκλησία και δε μπορεί ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Πλέον, ο λαός μας, παρά την ανέχειά του, στηρίζει τους άμισθους κληρικούς μας, γι΄ αυτό του αξίζει κάθε ευχαριστία κι ευγνωμοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι π. Ιωάννης υπηρετεί την τοπική  Εκκλησία μαζί με τον δίδυμο αδελφό του π. Σταύρο, μαζί με τον οποίο ανατράφηκαν πνευματικώς στην ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση