Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, του πρεσβυτέρου, έλαβε σήμερα ο διάκονος Βασίλειος Καπέλλας, έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων, εκπαιδευτικός, από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου Βόλου, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και χαράς.

Στην συμπροσευχήθηκαν Κλήρος και λαός για τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος προ οκτώ ημερών είχε εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Τοπικής Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η απόφασή σου να εισέλθεις στην ιερωσύνη είναι η μεγαλύτερη απάντηση, ότι ζει Κύριος ο Θεός, σε όλους εκείνους που επιχειρούν στην εποχή μας να αποχριστιανοποιήσουν τον τόπο μας, να αποϊεροποιήσουν κάθε γεγονός της ζωής μας…».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η ιερωσύνη είναι εσωτερική κλίση, αλλά και δωρεά του Χριστού, γιατί τη δική Του ιερωσύνη διακονούμε όλοι μας. Είναι, όμως και μια αποστολή, αποστολή υπέρβασης της κοινότυπης και συμβατικής ς, μέχρι θυσίας.

Αυτή είναι η διαφορά του Χριστιανισμού, αυτός είναι ο , που πολλές φορές περιορίζουμε στα δικά μας μέτρα, στα δικά μας όρια, την που ο είπε να αγαπούμε χωρίς όρια. Αυτόν τον Χριστό καλείσαι να διακονήσεις σ' αυτή την εποχή, που στην πατρίδα μας δεν είναι όλα αυτονόητα…

Καλείσαι να γίνεις υπόδειγμα των πιστών, ν' ανοίξεις την καρδιά σου σ' όλους τους ανθρώπους, να φέρεις το Ευαγγέλιο σ' όλες τις ψυχές, να γίνεις φως για όλους… το έργο αυτό δεν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά Θεού έργο…».

Ο νέος πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί, συν καιρώ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων ς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο για τους αειμνήστους ευεργέτες, δωρητές και συντελεστές του Γηροκομείου Βόλου.

xeir_eis_presv_vas_kapella_7-1xeir_eis_presv_vas_kapella_6

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση