Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, του πρεσβυτέρου, έλαβε σήμερα ο Βασίλειος Καπέλλας, έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, σε βαθειάς συγκίνησης και χαράς.

Στην συμπροσευχήθηκαν Κλήρος και λαός για τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος προ οκτώ ημερών είχε εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Τοπικής Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η απόφασή σου να εισέλθεις στην ιερωσύνη είναι η μεγαλύτερη απάντηση, ότι ζει Κύριος ο Θεός, σε όλους εκείνους που επιχειρούν στην εποχή μας να αποχριστιανοποιήσουν τον τόπο μας, να αποϊεροποιήσουν κάθε γεγονός της ζωής μας…».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η ιερωσύνη είναι εσωτερική κλίση, αλλά και του Χριστού, γιατί τη δική Του ιερωσύνη διακονούμε όλοι μας. Είναι, όμως και μια αποστολή, αποστολή υπέρβασης της κοινότυπης και συμβατικής αγάπης, μέχρι θυσίας.

Αυτή είναι η διαφορά του Χριστιανισμού, αυτός είναι ο Χριστός, που πολλές φορές περιορίζουμε στα δικά μας μέτρα, στα δικά μας όρια, την ώρα που ο είπε να αγαπούμε χωρίς όρια. Αυτόν τον Χριστό καλείσαι να διακονήσεις σ’ αυτή την εποχή, που στην πατρίδα μας δεν είναι όλα αυτονόητα…

Καλείσαι να γίνεις υπόδειγμα των πιστών, ν’ ανοίξεις την καρδιά σου σ’ όλους τους ανθρώπους, να φέρεις το Ευαγγέλιο σ’ όλες τις ψυχές, να γίνεις φως για όλους… το έργο αυτό δεν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά Θεού έργο…».

Ο νέος πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί, συν καιρώ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πορταριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο για τους αειμνήστους ευεργέτες, δωρητές και συντελεστές του Γηροκομείου Βόλου.

xeir_eis_presv_vas_kapella_7-1xeir_eis_presv_vas_kapella_6

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση