Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία νέου κληρικού – Ρασοφορία μοναχής
Χειροτονία νέου κληρικού – Ρασοφορία μοναχής

Χειροτονία νέου κληρικού – Ρασοφορία μοναχής

Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Ιδιαίτερη στιγμή για την ζωή της Τοπικής Εκκλησίας αποτελεί η χειροτονία νέου κληρικού, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2/4 στην πόλη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1/4, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα λάβει τον βαθμό του διακόνου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, ο Σταύρος Ποδαρόπουλος, 59 ετών, πτυχιούχος της ΑΣΟΕ, συνταξιούχος τραπεζικός, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, εκ των οποίων ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος.

Την 2/4, θα τελεστεί η εις πρεσβύτερον χειροτονία του στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον κ. Ιγνάτιο.

Ρασοφορία νέας μοναχής

Το Σάββατο 1/4, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, στις 4.00 μ.μ., θα τελέσει την ρασοφορία νέας μοναχής, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου.

Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή 2/4, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Στ΄ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα ολοκληρώσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση