Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία πρεσβυτέρου στις Πινακάτες
Χειροτονία πρεσβυτέρου στις Πινακάτες

Χειροτονία πρεσβυτέρου στις Πινακάτες

: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πινακατών τελέστηκε σήμερα, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αθανασίου Παρίση, 40 ετών, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος κατάγεται από το χωριό. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πιστοί , που με συγκίνηση ευχήθηκαν στον νέο πρεσβύτερο το «Άξιος!»

Στην του ο επίσκοπος αναφέρθηκε στον μακαριστό εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Παντελή, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ευσέβειας του νέου κληρικού  και επισήμανε ότι αυτό είναι ο παπάς του χωριού: «αυτός που εμπνέει και ενώνει τον λαό μας. Αυτό ζει η Ελληνική επαρχία αιώνες τώρα, τα χωριά μας, από τα οποία όλοι προερχόμαστε.

Ο αείμνηστος παπα-Νικόλας ήταν το παράδειγμα ιερέως του χωριού, που είχε την ευθύνη για όλους, νοιαζόταν για όλους και φρόντισε, μάλιστα, για την διαδοχή του. Για τον νέο Ιερέα θα είναι πάντα το ζωντανό παράδειγμα». Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον π. Αθανάσιο να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, με ταπείνωση, που είναι διακριτικό γνώρισμα του σαρκωμένου Χριστού, με υπακοή στο θέλημα του Θεού. Τον κάλεσε να μην αρνηθεί ποτέ την , να εργαστεί με φρόνημα θυσιαστικό και να φέρει στο χωριό του τον Παράδεισο, αυτόν που έφερε και πάλι ο Χριστός στον κόσμο, με την Γέννηση, την Θυσία και την Ανάστασή Του.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ανάγκη της εποχής να εντάσσουμε στους κόλπους της Ιερωσύνης ανθρώπους, χωρίς την μισθολογική εξασφάλιση του Δημοσίου, όπως ο π. Αθανάσιος και προανήγγειλε άλλες δύο ανάλογες χειροτονίες, στο άμεσο μέλλον, που χαρακτήρισε «δώρο Θεού, γιατί θα κρατούν τους ναούς και τα Θυσιαστήριά μας ανοικτά. Παρά ταύτα, δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα ανήκουν και δικαιούται η Εκκλησία και είμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα καταλάβουν ότι, ιδιαίτερα τούτην την εποχή, που το θρησκευτικό φαινόμενο, ποικιλοτρόπως, πρωταγωνιστεί στον κόσμο, χρειαζόμαστε τους ιερείς μας, μια Εκκλησία που ενώνει, που διδάσκει ελευθερία και αλληλεγγύη, που δέχεται όλους ως του Θεού.

Αυτή την Εκκλησία θα κρατήσουμε ζωντανή. Γι’ αυτό, δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει».

Ο νέος θα τοποθετηθεί εφημέριος της γενέτειράς του, των Πινακατών Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση