Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον Βόλο
Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον Βόλο

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον Βόλο

 

Την ενός νέου πρεσβυτέρου τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ο   Ιγνάτιος. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα διάκονο του ναού π. Γεώργιο Κορνούτο, έγγαμο κληρικό και πατέρα ενός τέκνου. Στην συμμετείχαν πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Στην καθιερωμένη του, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «στην εποχή μας είναι ανάγκη να κατανοήσουμε και πάλι τί σημαίνει ταπείνωση και διωγμός στο όνομα του Χριστού, τί σημαίνει να σταθούμε αλληλέγγυοι και να διακονήσουμε τον κάθε άνθρωπο ως ζωντανή του Θεού. Οι κληρικοί καλούμαστε περισσότερο να μιλήσουμε με τις πράξεις μας και λιγότερο με τα λόγια μας. Οι πράξεις διδάσκουν και το παράδειγμα της ζωής. Ζούμε στον καιρό της Εκκλησίας, γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε για να φέρουμε το Ευαγγέλιο στην ζωή των ανθρώπων, να νιώσουν τί σημαίνει ο Χριστός στην ζωή τους. Και αυτό περιμένουν να το δουν στην δική μας ζωή. Το , που επιτελούμε, δεν είναι δικό μας. Απλώς, προσφέρουμε στον Χριστό όλο μας το είναι, ώστε Εκείνος να ενεργήσει στον κόσμο. Όταν αυτό το έχουμε κατά νουν, τότε οι λόγοι, οι πράξεις και οι σκέψεις μας θα είναι μίμηση Χριστού…».

Στη συνέχεια  κάλεσε τον π. Γεώργιο να αγαπά και να διακονεί με συνέπεια την Θεία Λατρεία, που είναι η βάση όλης της ιερατικής διακονίας, του συνέστησε να ασκήσει το ιερατικό του με τον ίδιο ζήλο, που επέδειξε μέχρι σήμερα, ενώ εξήρε την διακαή επιθυμία του να εισέλθει στον  κλήρο, έστω κι αν δεν διαθέτει την εξασφάλιση της κρατικής μισθοδοσίας.

Ο νέος πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση