Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροτονία διακόνου στην Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου
Χειροτονία διακόνου στην Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου

Χειροτονία διακόνου στην Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου

          Στην  Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις διάκονον   της νεοσυσταθείσης Μονής, Παϊσίου μοναχού, παρουσία   προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος χαρακτήρισε αγαθή συγκυρία την του π. Παϊσίου με την της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου εκταρίου, που τιμά σήμερα η Εκκλησία: «Ο Άγιος εκτάριος διηκόνησε κυρίως τους νέους και υποψηφίους κληρικούς και τον μοναχισμό. Τους μεν πρώτους σε ως δ/ντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, απ' όπου, κατά την διακονία του, προήλθαν εκλεκτές προσωπικότητες, που τίμησαν την Εκκλησία με την ζωή και το τους, καθώς στο πρόσωπό του είδαν τον ταπεινό ποιμένα, τον αληθινό επίσκοπο, εκείνον που τίμησε την ιερωσύνη του Χριστού. Είναι εκείνος που συνέστησε το γνωστό Μοναστήρι της Αιγίνης, και ζωντάνεψε την μοναστική ζωή σ' ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Είναι βέβαιον, λοιπόν, ότι ο Άγιος Νεκτάριος χαίρεται σήμερα, γιατί η παράδοση συνεχίζεται, ενώ κι εμείς νιώθουμε ευλογημένοι, βιώνοντας τέτοιες στιγμές, βλέποντας τα μοναστήρια μας να ανθούν και να επεκτείνονται».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «ευλογία» την παρουσία του γέροντος Χρυσοστόμου, στον τόπο, τα τελευταία χρόνια, ενός κληρικού που κατευθύνει εκλεκτές ψυχές, που πλέον εγκαταβιούν στην Μονή της ς Λαμπηδώνος, αλλά και στην Μονή του Προμυρίου, δύο ιστορικές Μονές, που πέρασαν μεγάλες περιπέτειες και πλέον ζωντανεύουν, ευεργετώντας τον τόπο μας πνευματικώς: «Τα μοναστήρια είναι η ζωντανή ευλογία του Θεού στον τόπο μας. Το θερμόμετρο της ς μιας περιοχής και η ζωντάνια μιας τοπικής Εκκλησίας είναι ο μοναχισμός, ενώ οι ενορίες συνιστούν τα κύτταρά της».

Τέλος  ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Στρατού, με τις ενέργειες των οποίων βελτιώθηκαν οι οδικές συνθήκες, για την διευκόλυνση της προσέλευσης των προσκυνητών στο μοναστήρι, καθώς επίσης και τον π. Χρυσόστομο για τις πολλαπλές υπηρεσίες του στην Μητρόπολη. Τόνισε δε ότι «περιβάλλουμε τις μοναστικές αδελφότητες με , σεβόμενοι την ελευθερία τους και λειτουργούμε προστατευτικά, έχοντας διαμορφώσει συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης». Ευχήθηκε δε στον νέο διάκονο να ευδοκιμήσει, «με την υπακοή, την ταπείνωση, που οφείλουν να χαρακτηρίζουν τους μοναχούς και τους κληρικούς της Εκκλησίας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση