Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς
Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Δεύτερη μεγάλη χαρά γνώρισε, μέσα σε λίγες ημέρες η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Μετά την μοναχική κουρά του νέου αδελφού π. Ελισαίου (24/4), σήμερα ένα άλλος αδελφός της Μονής, ο π. Μιχαήλ, έλαβε τον α΄ βαθμό της Ιερωσύνης από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Στην χειροτονία έλαβαν μέρος πλειάδα κληρικών και μοναχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στον πνευματικό σύνδεσμο του νέου διακόνου με τον ηγούμενο της Μονής π. Αιμιλιανό, που ενέπνευσε την ζωή του και οδήγησε τα βήματά του στο Μοναστήρι. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Εκκλησία μάς θέλει όλους διακόνους» και κάλεσε τον π. Μιχαήλ να κρατήσει ακμαίο τον ζήλο του, συμβάλλοντας θετικά στην μοναστική ζωή, διακονώντας το Μυστήριο της Ευχαριστίας, που μας καθιστά ενωμένους με τον Χριστό και μεταξύ μας και αναπαύοντας τις ψυχές των προσκυνητών, που αναζητούν πνευματικό καταφύγιο στην Μονή.

Τέλος,  εξέφρασε, ακόμα μία φορά την χαρά του για την αύξηση της αδελφότητας και την πρόοδο της Μονής, που την καθιστά σημείο αναφοράς στην τόσο στην επαρχία της Αγιάς, όσο και εν γένει στην Τοπική μας Εκκλησία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εβδομήντα τρία θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/JZ2aSNbrSd -

  • Σε επιφυλακή η Π.Ε. Μαγνησίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα - https://t.co/i9UFQYj1V2 -

  • Από τον Αλμυρό η Κ. Παπανάτσιου: Το «ΟΧΙ» ήταν και είναι του λαού - https://t.co/csAXZK6FoF -

"Αλιεύοντας" την είδηση