Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς
Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Δεύτερη μεγάλη γνώρισε, μέσα σε λίγες ημέρες η Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Μετά την μοναχική κουρά του νέου αδελφού π. Ελισαίου (24/4), σήμερα ένα άλλος αδελφός της Μονής, ο π. Μιχαήλ, έλαβε τον α΄ βαθμό της Ιερωσύνης από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο. Στην έλα μέρος πλειάδα κληρικών και μοναχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στον πνευματικό σύνδεσμο του νέου διακόνου με τον ηγούμενο της Μονής π. Αιμιλιανό, που ενέπνευσε την ζωή του και οδήγησε τα βήματά του στο . Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Εκκλησία μάς θέλει όλους διακόνους» και κάλεσε τον π. Μιχαήλ να κρατήσει ακμαίο τον ζήλο του, συμβάλλοντας στην μοναστική ζωή, διακονώντας το Μυστήριο της Ευχαριστίας, που μας καθιστά ενωμένους με τον Χριστό και μεταξύ μας και αναπαύοντας τις ψυχές των προσκυνητών, που αναζητούν πνευματικό καταφύγιο στην Μονή.

Τέλος,  εξέφρασε, ακόμα μία φορά την του για την της αδελφότητας και την πρόοδο της Μονής, που την καθιστά σημείο αναφοράς στην τόσο στην επαρχία της Αγιάς, όσο και εν γένει στην Τοπική μας Εκκλησία.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση