Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροτονία διακόνου στην Αγιά
Χειροτονία διακόνου στην Αγιά

Χειροτονία διακόνου στην Αγιά

Στην Μονή ς λειτούργησε σήμερ ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις διάκονον του μονχού Ελισαίου, παρουσία κηρικών της Αρχιερατικής περιφέρειας ς και πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της διακονίας μέσα στην Εκκλησία: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι της ενότητας. Αυτό είναι το πρώτιστο . Είναι δώρο Θεού, αλλά χρειάζεται αγώνα, για να επιτευχτεί, ταπείνωση και υπακοή, γιατί δεν είναι πάντοτε δεδομένη.

Ο διάβολος, πολλές φορές, εργάζεται για να σπείρει την διχόνοια, και τον διχασμό. Οφείλουμε να διακονούμε την αγιότητα, που δεν είναι ανέφικτη, δεν είναι υπόθεση του χθες, αφού και σήμερα αναδεικνύονται άγιοι μέσα στην Εκκλησία. Όλοι καλούμαστε σε αυτήν την προοπτική και είμαστε εν δυνάμει άγιοι.

Αυτό επιτυγχάνεται, όταν επιτελούμε πράξεις αγιότητας, όταν οι εντολές Του γίνονται τρόπος της ζωής μας, όταν το θέλημά μας τζεται με το δικό Του θέλημα, όταν είμαστε, δηλ. μιμητές Χριστού. Αυτήν την διακονία της αγιότητας οφείλουμε οι να την διαθέτουμε, για να έχουν οι πιστοί παράδειγμα αγιότητας.
Βέβαια, δεν είναι ατομικό κατόρθωμα η αγιότητα, αλλά μετοχή στο Μυστήριο της Εκκλησίας.

Οφείλουμε, επίσης, να διακονούμε την αλήθεια της Εκκλησίας μας, γιατί χωρίς αυτήν σωτηρία δεν υπάρχει.

Αυτήν καλούμαστε να ευαγγελιστούμε σε όλους τους ανθρώπους. Κρατώντας την παράδοσή μας, καλούμαστε στον σύγχρονο κόσμο να δώσουμε, με επίκαιρο τρόπο, την αλήθεια, που μας παρέδωσαν οι Πατέρες μας…».

Τέλος,κάλεσε όλους να ενώσουν τις προσευχές τους για να επιτύχει ο νέος διάκονος στο της διακονίας και της μοναχικής αφιερώσεως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση