Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροτονία διακόνου στην Αγιά
Χειροτονία διακόνου στην Αγιά

Χειροτονία διακόνου στην Αγιά

Στην Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις διάκονον του μοναχού Ελισαίου, παρουσία κηρικών της Αρχιερατικής περιφέρειας Αγιάς και πλήθους προσκυνητών.

Στην του αναφέρθηκε στην σημασία της διακονίας μέσα στην Εκκλησία: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι της ενότητας. Αυτό είναι το πρώτιστο έργο. Είναι δώρο Θεού, αλλά χρειάζεται αγώνα, για να επιτευχτεί, ταπείνωση και υπακοή, γιατί δεν είναι πάντοτε δεδομένη.

Ο διάβολος, πολλές φορές, εργάζεται για να σπείρει την διχόνοια, και τον διχασμό. Οφείλουμε να διακονούμε την αγιότητα, που δεν είναι ανέφικτη, δεν είναι υπόθεση του χθες, αφού και σήμερα αναδεικνύονται άγιοι μέσα στην Εκκλησία. Όλοι καλούμαστε σε αυτήν την προοπτική και είμαστε εν δυνάμει άγιοι.

Αυτό επιτυγχάνεται, όταν επιτελούμε πράξεις αγιότητας, όταν οι εντολές Του γίνονται τρόπος της ζωής μας, όταν το θέλημά μας ταυτίζεται με το δικό Του θέλημα, όταν είμαστε, δηλ. μιμητές Χριστού. Αυτήν την διακονία της αγιότητας οφείλουμε οι κληρικοί να την διαθέτουμε, για να έχουν οι πιστοί παράδειγμα αγιότητας.
Βέβαια, δεν είναι ατομικό κατόρθωμα η αγιότητα, αλλά μετοχή στο Μυστήριο της Εκκλησίας.

Οφείλουμε, επίσης, να διακονούμε την αλήθεια της Εκκλησίας μας, γιατί χωρίς αυτήν σωτηρία δεν υπάρχει.

Αυτήν καλούμαστε να ευαγγελιστούμε σε όλους τους ανθρώπους. Κρατώντας την παράδοσή μας, καλούμαστε στον σύγχρονο κόσμο να δώσουμε, με επίκαιρο τρόπο, την αλήθεια, που μας παρέδωσαν οι Πατέρες μας…».

Τέλος,κάλεσε όλους να ενώσουν τις προσευχές τους για να επιτύχει ο νέος διάκονος στο της διακονίας και της μοναχικής αφιερώσεως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Australian Open – Nίκησε με 3-1 σετ τον Μπενουά Περ… - https://t.co/ooNwU6GUvu -

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

"Αλιεύοντας" την είδηση