Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροθεσία νέου πνευματικού στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
Χειροθεσία νέου πνευματικού στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

Χειροθεσία νέου πνευματικού στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μετάνοια ανοίγει τον δρόμο της ενότητας με τον Χριστό»

 

Στον Ιερό αό Αγίας Αικατερίνης Βόλου χοροστάτησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, κατά την Ακολουθία του υμφίου της Μεγάλης Τρίτης, όπου το περίφημο απέδωσε η γυναικεία χορωδία «Αι Άδουσαι», υπό την δ/νση της δομεστίκαινας Σέβης Μαζέρα.

Στην ομιλία του επεσήμανε ότι «η διήκουσα έννοια όλης αυτής της περιόδου είναι η μετάνοια, η αλλαγή του νου, η αποφασιστική στάση του ανθρώπου να δει μέσα του, να παραδεχτεί την ασθένεια της ψυχής του και να ζητήσει το έλεος και την , δηλ. την συγχώρηση. Όσο γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αναγνωρίζουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και τις πτώσεις μας, τις πιο λεπτές πτυχές της αμαρτίας που κατατρώει το είναι μας. Είναι αλήθεια πως ο έχει μία ροπή προς την αμαρτία, όμως ο έγινε για εμάς, ταπεινώθηκε, γνώρισε, για την αγάπη μας, τον σταυρικό θάνατο, για να μας δώσει την δυνατότητα να νικήσουμε τον θάνατο, δηλ. την αρρώστια της αμαρτίας και να ζήσουμε μαζί Του.

Η αμαρτωλή που προβάλλεται απόψε ένιωσε την λαχτάρα να απελευθερωθεί από την αμαρτία, ένιωσε ότι ο είναι ο λυτρωτής Της, που μπορούσε να ανταποκριθεί στην δική της αγάπη και ξεπέρασε κάθε ντροπή, ζητώντας συγγνώμη, την ώρα που Μαθητής ετοίμαζε την προδοσία.

Ο Νυμφίος Ιησούς είναι Αυτός που συγχωρεί και ενώπιόν Του δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία, όταν η μετάνοια είναι αυθεντική. Η Μετάνοια, μέσα από το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ανοίγει τον δρόμο της ενότητας με τον Χριστό και μεταξύ μας, είναι το νέο βάπτισμα, που μας δίδει την δυνατότητα να κοινωνούμε την αγάπη του Χριστού και να συμμετέχουμε στο Μυστήριο της Ευχαριστίας».

Μάλιστα μίλησε για την αξία του Μυστηρίου και το κορυφαίο έργο που επιτελούν οι πνευματικοί – εξομολόγοι, αναλαμβάνοντας να επιτελέσουν έργο Χριστού, να συγχωρήσουν αμαρτίες και να ανοίξουν για τους μετανοούντες τον δρόμο της σωτηρίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος προχείρισε  σε πνευματικό τον νέο εφημέριο του ναού π. Μιχαήλ Παπανικολάου.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση