Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροθεσία νέου αναγνώστη
Χειροθεσία νέου αναγνώστη

Χειροθεσία νέου αναγνώστη

 

Στον Ιερό αό Αγίου Βλασίου, του ομωνύμου χωρίου του Πηλίου, λειτούργησε, την Κυριακή των Απόκρεω (23/2), ο μητροπολίτης   , παρουσία  ευσεβούς λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. προεχείρησε σε αναγνώστη τον ή της Β΄ Λυκείου Αντώνιο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος διακονεί σταθερά στον ναό.

Ο επίσκοπος αναφέρθηκε στην ποιμαντική των αναγνωστών και ιεροπαίδων, η οποία συστηματικά καλλιεργείται στην , με την ευθύνη του εκάστοτε αρχιδιακόνου. «Με την χειροθεσία», επεσήμανε  «τα παιδιά αυτά λαμβάνουν χάρη Θεού και την ευκαιρία να συγκροτούν μία ομάδα, που έχει ευκαιρίες πνευματικού καταρτισμού, προσκυνηματικών εξορμήσεων, αλλά και διακονίας του ιερέως και του επισκόπου, κατά την Θεία Λατρεία. Τα παιδιά αυτά αγαπούν την Θεία Λατρεία, σέβονται το Άγιο Βήμα, εμπνέονται από τα καλά παραδείγματα των Ιερέων μας κι έτσι προγεύονται των αγαθών της Λειτουργικής ς».

Επίσης αναφέρθηκε και στον άμισθο εφημέριο του ναού, τον π. Στέφανο Κολυνδρίνη, που τον χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, καθώς διακονεί με την του και δείχνει πώς η Εκκλησία μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες συνθήκες, σε σχέση με το Κράτος», ενώ  κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να δοξάζουν τον Θεό για τον ιερέα τους, «ο οποίος λειτουργεί και ως παράδειγμα για τα παιδιά που έχει κοντά του, όπως ο νέος αναγνώστης». Ζήτησε, επίσης, από τον νεοχειροθετηθέντα να διατηρήσει την επιμέλειά του στα μαθήματα του σχολείου του και να γίνεται παράδειγμα ήθους, αγνότητας και καθαρότητας για τους συμ του. Τέλος, συνεχάρη και τους γονείς του, γιατί εμπιστεύονται το τους στην Εκκλησία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση