Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροθεσία νέου αναγνώστη
Χειροθεσία νέου αναγνώστη

Χειροθεσία νέου αναγνώστη

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, του ομωνύμου χωρίου του Πηλίου, λειτούργησε, την Κυριακή των Απόκρεω (23/2), ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, παρουσία  ευσεβούς λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προεχείρησε σε αναγνώστη τον μαθητή της Β΄ Λυκείου Αντώνιο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος διακονεί σταθερά στον ναό.

Ο επίσκοπος αναφέρθηκε στην ποιμαντική των αναγνωστών και ιεροπαίδων, η οποία συστηματικά καλλιεργείται στην τοπική εκκλησία, με την ευθύνη του εκάστοτε αρχιδιακόνου. «Με την χειροθεσία», επεσήμανε  «τα παιδιά αυτά λαμβάνουν χάρη Θεού και την ευκαιρία να συγκροτούν μία ομάδα, που έχει ευκαιρίες πνευματικού καταρτισμού, προσκυνηματικών εξορμήσεων, αλλά και διακονίας του ιερέως και του επισκόπου, κατά την Θεία Λατρεία. Τα παιδιά αυτά αγαπούν την Θεία Λατρεία, σέβονται το Άγιο Βήμα, εμπνέονται από τα καλά παραδείγματα των Ιερέων μας κι έτσι προγεύονται των αγαθών της Λειτουργικής ζωής».

Επίσης αναφέρθηκε και στον άμισθο εφημέριο του ναού, τον π. Στέφανο Κολυνδρίνη, που τον χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, καθώς διακονεί με την καρδιά του και δείχνει πώς η μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες συνθήκες, σε σχέση με το Κράτος», ενώ  κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να δοξάζουν τον Θεό για τον ιερέα τους, «ο οποίος λειτουργεί και ως παράδειγμα για τα παιδιά που έχει κοντά του, όπως ο νέος αναγνώστης». Ζήτησε, επίσης, από τον νεοχειροθετηθέντα να διατηρήσει την επιμέλειά του στα μαθήματα του σχολείου του και να γίνεται παράδειγμα ήθους, αγνότητας και καθαρότητας για τους συμμαθητές του. Τέλος, συνεχάρη και τους του, γιατί εμπιστεύονται το παιδί τους στην Εκκλησία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση