Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροθεσία αναγνώστου στην Ν.Ιωνία
Χειροθεσία αναγνώστου στην Ν.Ιωνία

Χειροθεσία αναγνώστου στην Ν.Ιωνία

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων χοροστάτησε και ομίλησε, την Παρασκευή 5/4, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρουσία πιστών.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την χειροθεσία εις αναγνώστη του Κωνσταντίνου Χαραμή, μαθητού της Α΄ Λυκείου, σπουδαστού Βυζ. Μουσικής και Αγιογραφίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ομάδα των αναγνωστών και ιεροπαίδων, που λειτουργεί στην τοπική Εκκλησία, με τρόπο οργανωμένο, υπό την πνευματική καθοδήγηση του εκάστοτε Αρχιδιακόνου: «Διατηρούμε χρηστές ελπίδες γι’ αυτά τα παιδιά, στα πρόσωπα των οποίων βλέπουμε τους εαυτούς μας, καθώς κάπως έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς. Τα αυτά προέρχονται από Χριστιανικές οικογένειες και αυτό είναι μεγάλο προνόμιο».

Κάλεσε τον νέο αναγνώστη να κρατήσει και επαυξήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός, αντιπροσφέροντάς τα σ’ Εκείνον, με όποιον τρόπο επιλέξει.

Ζήτησε, τέλος, από τον λαό να προσεύχεται, για ν΄ αναδεικνύει ο τέκνα Του αφοσιωμένα στην Εκκλησία, από την παιδική τους ηλικία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση