Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό
Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου 29/2 προς 1/3, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού γέροντός του, μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω χθες, σε ηλικία 94 ετών.

Το πρωί της Κυριακής παρέστη συμπροσευχόμενος, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο τέλος της οποίας τέλεσε την χειροθεσία εις αναγνώστη του δευτεροετούς φοιτητού του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτη Κολέτα, κατηχητή του Ναού, στον οποίο επί χρόνια διακονεί συστηματικά.

Στην σύντομη ομιλία του, ο επίσκοπος αναφέρθηκε στον θεσμό των αναγνωστών και ιεροπαίδων, οι οποίοι πλαισιώνουν τον ιερέα ή τον επίσκοπο στις λειτουργικές ακολουθίες, ενώ μίλησε και για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στους αναγνώστες, στην τοπική Εκκλησία, υπό την ευθύνη του εκάστοτε αρχιδιακόνου.

Όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «αυτά τα παιδιά έχουν αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία , αρέσκονται να διακονούν στο Άγιο Βήμα, ακολουθούν πνευματική ζωή, υπό την καθοδήγηση του πνευματικού τους και, με την των γονέων τους, συγκροτούν μια ομάδα, που έχει πολλές ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής και άλλων εκδηλώσεων, που σφυρηλατούν την μεταξύ τους ενότητα».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του, γιατί «σ’ αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή διακρίνονται νέα παιδιά, που ομοιάζουν με τους Τρεις Παίδες, που ρίχτηκαν στο καμίνι, αλλά δεν κάηκαν. Έχουν αγνότητα και καθαρότητα. Είναι δώρο Θεού στην κοινωνία μας, είναι η ελπίδα μας για το μέλλον, αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε, για να συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας στην σύγχρονη εποχή» κι ευχήθηκε στον νέο αναγνώστη ο Θεός να του δώσει δύναμη, για να φέρει εις πέρας ό,τι κι αν ακολουθήσει στη ζωή του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση