Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό
Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου 29/2 προς Κυριακή της Τυρινής 1/3, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος , ο μητροπολίτης , ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού γέροντός του, μητροπολίτου πρ. κυρού Καλλινίκου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω χθες, σε ηλικία 94 ετών.

Το πρωί της Κυριακής παρέστη συμπροσευχόμενος, κατά την , στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο τέλος της οποίας τέλεσε την χειροθεσία εις αναγνώστη του δευτεροετούς φοιτητού του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου ς Παναγιώτη Κολέτα, κατηχητή του Ναού, στον οποίο επί χρόνια διακονεί συστηματικά.

Στην σύντομη ομιλία του, ο επίσκοπος αναφέρθηκε στον θεσμό των αναγνωστών και ιεροπαίδων, οι οποίοι πλαισιώνουν τον ιερέα ή τον επίσκοπο στις λειτουργικές ακολουθίες, ενώ μίλησε και για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στους αναγνώστες, στην τοπική Εκκλησία, υπό την ευθύνη του εκάστοτε αρχιδιακόνου.

Όπως τόνισε ο κ. , «αυτά τα έχουν αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία , αρέσκονται να διακονούν στο Άγιο Βήμα, ακολουθούν πνευματική ζωή, υπό την καθ του πνευματικού τους και, με την έγκριση των γονέων τους, συγκροτούν μια ομάδα, που έχει πολλές ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής και άλλων εκδηλώσεων, που σφυρηλατούν την μεταξύ τους ενότητα».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του, γιατί «σ' αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή διακρίνονται νέα , που ομοιάζουν με τους Τρεις Παίδες, που ρίχτηκαν στο καμίνι, αλλά δεν κάηκαν. Έχουν αγνότητα και καθαρότητα. Είναι δώρο Θεού στην κοινωνία μας, είναι η ελπίδα μας για το , αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε, για να συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας στην σύγχρονη εποχή» κι ευχήθηκε στον νέο αναγνώστη ο Θεός να του δώσει δύναμη, για να φέρει εις πέρας ό,τι κι αν ακολουθήσει στη ζωή του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση