Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αυγουστιάτικη Παράκληση στα Κανάλια
Αυγουστιάτικη Παράκληση στα Κανάλια

Αυγουστιάτικη Παράκληση στα Κανάλια

Με ιδιαίτερη πραγματοποιήθηκε άλλη μια Αυγουστιάτικη Παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως , στο προαύλειο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων (8/8), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φορέα Πολιτισμού της Τοπικής Εκκλησίας «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον Βασίλη Αγροκώστα.

Η ιδέα του Μητροπολίτου να αναδειχθούν οι Ιεροί Ναοί και οι ιστορικοί χώροι που τους περιβάλλουν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας να γνωρίσει καλύτερα τις ομορφιές του τόπου και παράλληλα να γίνει μέτοχος της λατρείας της ς, αρχίζει και «δυναμώνει» χάρη στην παρουσία όλο και περισσότερων προσκυνητών.

Ξεχωριστή σημασία για τον θεσμό είχε η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στο παραλίμνιο χωριό τα Κανάλια Μαγνησίας, το οποίο διαθέτει μια πλούσια ιστορία, έναν λαμπρό λιμναίο πολιτισμό, ο οποίος αν και χάθηκε στα βάθη του χρόνου, έχει να επιδείξει αλλά και να επιβεβαιώσει, ότι ο μεγαλύτερος και πολυτιμότερος θησαυρός κάθε ανθρώπου, είναι ο πολιτισμός και η ιστορία όπως την έπλασε ο τόπος του.

Τη Δευτέρα 8/8 ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ιερά Παράκληση στην , στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Κανάλια Μαγνησίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μουσική συναυλία στον προαύλιο χώρο της ς.

Εμφανίστηκε η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», με τον Βασίλη Αγροκώστα, που παρουσίασαν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Η φετινή εκδήλωση είναι ενταγμένη στο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2016» της «Μαγνήτων Κιβωτού» με θέμα: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων». Για τον λόγο αυτό, γυναίκες από το χωριό παρουσίασαν, στο τέλος, ένα πλούσιο μπουφέ με τοπικά εδέσματα πλούσια από τοπικές γεύσεις, φτιαγμένες με μεράκι και ενταγμένες στο πνεύμα των ημερών, δηλ. νηστίσιμες.

kanalia_paraklisi_02

Παράκληση στον Ι.Ν. Αναλήψεως στο Αχίλλειο Αλμυρού

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων κιβωτός, για τη του πολιτιστικού αποθέματος», προκειμένου να ελαφρύνει κάπως το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών θα είναι αύριο τετάρτη 10 Αυγούστου στην πλατεία του Αχιλλείου σε μια σεμνή γιορτή για την Παναγιά.

Ο κ. Ιγνάτιος, στις 7.30 το απόγευμα θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Παναγία, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού του Αχιλλείου και στη συνέχεια, στις 8.30 το βράδυ, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία. Θα εμφανιστεί η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», που θα παρουσιάσει τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Σολίστ είναι ο Βασίλης Αγροκώστας. Πρόκειται για έναν πολυσχιδή καλλιτέχνη που … “φλερτάρει” τόσο με την όσο και με τη δυτικότροπη μουσική.

Είναι συνθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Βόλου. Έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία τόσο στο κλασικό, σύγχρονο όσο και στο έντεχνο και παραδοσιακό μουσικό ρεπερτόριο, ενώ έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες.

Η Ορχήστρα και Χορωδία «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση.

Μεγάλη εντύπωση κάνουν οι , στην έναρξη των εκδηλώσεων και μεταξύ των ακουσμάτων, του Ηλία Λιαμή, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συγγραφέα και Θεολόγου Δημητρίου Καραβασίλη, που συμμετέχουν σε όλες τις συναυλίες. Και οι δύο είναι συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση