Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017
Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017

Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017

Ο Φορές Πολιτισμού της Μητροπόλης Δημητριάδος κι Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το θεσμό πλέον των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2017».

Το καλοκαίρι του 2014  ιδρύθηκε η «Μαγνήτων Κιβωτός», και αμέσως, με πρόταση του μητροπολίτη  και προέδρου του φορέα Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις».

Από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάστηκαν από το κοινό της και η ζήτηση της τέλεσής τους έγινε αντικείμενο ς.

Αυτό αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.

Και τον περσυνό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές, έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και τις αναζήτησαν περισσότερες περιοχές.

Έτσι και φέτος θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.

Αυτόν τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως, από την μέχρι τις και από τη Ζ μέχρι τον Βόλο, την περιοχή  Αλμυρού και του Βελεστίνου.

Η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με τον Βασίλη Αγροκώστα, η «Ραστωδία» του Ζήση εωργαλιού και το παραδοσιακό συγκρότημα του Κώστα Μούτου, με τον Νίκο Καρακώστα στο κλαρίνο και την Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού, αφιερωμένα στην Παναγιά  και ο Ηλίας Λιαμής, με τον Δημήτρη Καραβασίλη θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους.

Παράλληλα σε κάθε περιοχή, θα παρουσιάζονται και τοπικές γεύσεις, στο πνεύμα των ημερών και του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού».

 

Ο Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. του  φορέα , θα αναφερθεί αναλυτικά στην καθιέρωση του θεσμού, το οριστικό πρόγραμμα , τους στόχους  και τις προοπτικές των εκδηλώσεων. Επιπλέον θα κάνει ένα μικρό απολογισμό για τα τρία χρόνια δράσης και παρεμβάσεων της «Μαγνήτων Κιβωτού» στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, στις 12.00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ,

"Αλιεύοντας" την είδηση