Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2016» από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”
«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2016» από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”

«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2016» από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”

Τον θεσμό των «Αυγουστιάτικων Πρακλήσεων » συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις.

Ήταν το καλοκαίρι του 2014, ένα μήνα μετά την ίδρυση της «Μαγνήτων Κιβωτού», όταν με πρόταση του Μητροπολίτη και προέδρου του φορέα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «».

Τόση δε ήταν η ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχία της οργάνωσης, που από τότε ακόμη άρχισαν οι για τις του επόμενου έτους. Αυτή ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.

Τον περσυνό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές, έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και αναζήτησαν, για να μην πούμε απαίτησαν, περισσότερες περιοχές.

Έτσι φέτος θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.

Η οργάνωσή τους είχε σαν να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως, από την μέχρι την και από τον Αη Γιάννη Πηλίου μέχρι τον Βόλο και την περιοχή του Αλμυρού.

Μετά την αναζήτηση των πρώτων δύο χρόνων της αρμόζουσας μουσικής εκδήλωσης, φέτος θα μετέχει η Ορχήστρα «ΙΩΙΑ» και ο Βασίλης Αγροκώστας, που θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά μας.

Η κάθε φετινή εκδήλωση θα παρουσιάζει και τοπικές γεύσεις , στο πνεύμα των ημερών , δηλαδή νηστίσιμες.

Επίσης θα μετέχει ο Ηλίας Λιαμής , Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση