Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου
Αρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας μάλιστα πόσο επίκαιρη είναι η του Χριστού με το κακό, στο πρόσωπο δύο δαιμονισμένων, που ζούσαν απομονωμένοι στο περιθώριο και η εν τέλει απελευθέρωση και απαλλαγή τους από αυτό. «Το κακό δεν αντιμετωπίζεται πάντα με ανθρώπινες δυνάμεις και σίγουρα όχι με άλλο κακό, ή με τη βία.

Όποιος πιστέψει σε αυτό, τότε αυτόματα θα γίνει μέρος του κακού», είπε χαρακτηριστικά.

O κ. τόνισε πως «Η απάντηση βρίσκεται στη θεϊκή παρέμβαση του Κυρίου, που έρχεται να ισορροπήσει τον διαταραγμένο άνθρωπο, όταν και ο ίδιος νιώσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επανέλθει.

Η ευθύνη που βαραίνει τον άνθρωπο και μία κοινωνία, που αποσκοπεί μόνο στο κέρδος, αγνοώντας τις βασικές αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, είναι τεράστια. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν την Αλήθεια του λόγου του Θεού. Γνωρίζουν πως πρέπει να μετανοήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής, δεν είναι έτοιμοι όμως για κάτι τέτοιο», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως: «όταν σε μια κοινωνία, ο καθένας αποσύροντας από πάνω του, την προσωπική του ευθύνη, ενδίδει σε μία κοινωνική απραξία και τότε το κακό προοδεύει.

Εδώ ακριβώς χρειάζεται η πίστη, να αντιτάξει την Αλήθεια του Θεού και να οδηγήσει σε μια κοινωνία αγάπης και προσφοράς. Αυτή είναι και η αποστολή της Εκκλησίας».

Παράλληλα ο κ. εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, εξυμνώντας τον για τη σεμνότητα, το ταπεινό φρόνημα, την πραότητα που τον διακρίνει, αλλά και για τον αγώνα που κάνει για την ένταξη και την κοινωνικοποίηση των κατοίκων της κοινότητας των Ρομά, με καινοτόμα έργα.

Μάλιστα, τον συνεχάρη λέγοντας χαρακτηριστικά, πως αποτελεί παράδειγμα και για τη δική του Μητρόπολη, αλλά και την αντίστοιχη κοινότητα. «Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, αρκεί να ανάψουμε ένα κερί, ώστε νά’ρθει το φως. Από το να βλέπεις απλά το πρόβλημα, αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Είναι ψυχές, βαπτισμένοι και αυτοί, με τα ήθη και την αυθεντικότητά τους. Δε ζητάνε ελεημοσύνη, αλλά ουσιαστική συμπαράσταση. Έτσι μόνο θα αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, ενωμένοι και δημιουργώντας προϋποθέσεις για να νιώθουν όλοι οι άνθρωποι ασφαλείς», κατέληξε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση