Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Απολογισμός του Εράνου Αγάπης 2018 στη Μαγνησία
Απολογισμός του Εράνου Αγάπης 2018 στη Μαγνησία

Απολογισμός του Εράνου Αγάπης 2018 στη Μαγνησία

Η ετήσια εόρτια εκδήλωση για τον απολογισμό του Εράνου Αγάπης της παρελθούσας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενία του Βόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εθελόντριες που διεξήγαγαν τον Έρανο στις ενορίες, κατά την διάρκεια των εορτών και οι υπεύθυνοι εφημέριοι.

Ο Ιγνάτιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και προχώρησε στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης 2018, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 93.382 ευρώ και εν γένει του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, κατά το παρελθόν έτος.

Ο κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στις εθελόντριες, τις χαρακτήρισε «πλούτο μας, ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική Εκκλησία. Είστε οι άνθρωποι της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας».

Επίσης αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων, στο έργο του «Εσταυρωμένου» για τους φυλακισμένους και τους ανθρώπους της ανάγκης, στην ανεκτίμητη προσφορά των Σπιτιών Γαλήνης και τόνισε ότι «κυρίως αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων». Μίλησε για το έργο των Λειτουργών Υγείας της Αγάπης, αλλά και τις στοχευμένες δράσεις σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και ανέχειας, σε με άλλους του τόπου μας.

Τέλος ευχαρίστησε τις γυναίκες, γιατί δίνουν μαρτυρία Χριστού στην κοινωνία, μέσα από τα έργα της αγάπης στα οποία διακονούν και ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Θεού στις ίδιες και στις οικογένειές τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το Χορωδιακό και το Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως, ενώ παρατέθηκε εόρτια δεξίωση προς όλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση