Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Από τα Μετέωρα στο Βόλο τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου
Από τα Μετέωρα στο Βόλο τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου

Από τα Μετέωρα στο Βόλο τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου

Ξεχωριστή τιμή και ευλογία για την Τοπική  Εκκλησία συνιστά η έλευση στην πόλη του Βόλου και η φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου, ήτοι αποτμημάτων της Χλαμύδας, του Σπόγγου και του Ακάνθινου Στεφάνου, που φυλάσσονται, ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Τα «Άχραντα Πάθη» κόμισε στην πόλη ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Μητροπολίτης , επικεφαλής του ιερού κλήρου και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Παράλληλα, στον Μητροπολιτικό Ναό αφίχθη και η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου, η οποία παρέμεινε για τέσσερις ώρες, στην της από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την υποδοχή, τελέστηκε ο τελευταίος, για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του   κ. Ιγνατίου, ο οποίος, στο τέλος, ολοκλήρωσε τη σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Επισκόπου στο πρόσωπο του αοιδίμου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κυρού Σεραφείμ, με την ευλογία του οποίου, λίγο πριν την εκδημία του, ενεκρίθη η έλευση των «Αχράντων Παθών» στη Μητρόπολή μας και κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας για την τελευταία του αυτή .

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σεραφείμ υπήρξε υπόδειγμα πιστού και καλού Ποιμένος». Αναφέρθηκε στις περιπέτειες που έζησε ο μεγάλος Ιεράρχης, σε μια ταραχώδη για την Εκκλησία περίοδο και στο ύψιστο εκκλησιαστικό ήθος, που επέδειξε, στα χρόνια της δοκιμασίας του. «Όταν ήρθε η να σφυρηλατηθεί και πάλι η ενότητα στους κόλπους της Ιεραρχίας, επέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, συγχώρησε και υπάκουσε, δεχόμενος την αποκατάστασή του σε ένα μέρος μόνο της παλαιάς Μητροπόλεώς του. Και αξιώθηκε, για 25 περίπου χρόνια, να ποιμάνει μια νέα Μητρόπολη, αφήνοντας πίσω του αξιοζήλευτο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Άνδρες σαν τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σεραφείμ, που λειτουργούν με γνώμονα την ενότητα, γίνονται παράδειγμα προς μίμησιν…».

 Τα «Άχραντα Πάθη» θα παραμείνουν, προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό, έως την Παρασκευή 7/4, ενώ στην διάρκεια των ημερών αυτών θα τελείται πλούσιο λατρευτικό , που δημοσιεύεται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση