Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Απεβίωσε ο π. Κωνσταντίνος Μυγδάλης
Απεβίωσε ο π. Κωνσταντίνος Μυγδάλης

Απεβίωσε ο π. Κωνσταντίνος Μυγδάλης

Απεβίωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μυγδάλης, έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου, ο οποίος εξεμέτρησε το ζην σήμερα, σε ηλικία 88 ετών.

Ο εκλιπών ιερεύς γεννήθηκε στην Ρεντίνα Καρδίτσης το 1933 και ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1964 από τον μακαριστό μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό. Το οφίκιο του πνευματικού έλαβε από τον μακαριστό μητροπολίτη Δημητριάδος Ηλία και του πρωτοπρεσβυτέρου από τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο.

Διακόνησε, κατά σειράν, στην μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς και στους ναούς Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου, Καναλίων, Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσης (Παναγία Τρύπα) και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος υπήρξε ακούραστος πνευματικός πατέρας μοναστικών αδελφοτήτων της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και χιλιάδων Χριστιανών, οι οποίοι κατέφυγαν στο πετραχήλι του και απέκτησαν σοφή πνευματική καθοδήγηση και ψυχική ανάπαυση.

Στις 28/1/ ο π. Κωνσταντίνος έλαβε την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο οποίος στον λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, εξήρε, με θαυμασμό, το έργο της πνευματικής πατρότητος, που Θεοφιλώς άσκησε ο π. Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στην προσφορά του στο Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, καθώς και στη συμβολή του στη λειτουργία της γεροντίας πέριξ του επισκόπου. «Στο πρόσωπό σας οι πιστοί έβρισκαν το έλεος του Θεού και όχι τον δικαστή», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «την αγάπη και όχι την τιμωρία, την αγκαλιά και όχι την απόρριψη, την ενότητα και ποτέ το διχασμό».

Το σκήνωμα του π. Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί αύριο 16/11, στις 7.00 π.μ., στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Θα παραμείνει δε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 3.00 μ.μ., οπότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί, ακολούθως, στο Κοιμητήριο της μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση