Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Απάντηση Ι.Μ.Δ. σε δημοσίευμα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»
Απάντηση Ι.Μ.Δ. σε δημοσίευμα  των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Απάντηση Ι.Μ.Δ. σε δημοσίευμα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Απάντηση δίνει η δια του αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Κολλά σε παραπλανητικό-όπως χαρακτηρίζει- δημοσίευμα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Συγκεκριμένα, στην απάντηση τονίζεται:

  1. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» με ανακοίνωσή τους στον τοπικό τύπο και έντυπες προσ που μοιράζουν καλούν όλους τους κατοίκους της ς και της Βόρειας ς να παρευρεθούν στην ετήσια περιφερειακή συνέλευση τους» που θα γίνει στη με θέμα « Να Μιμείστε τον Ιησού».
  2. Η Ιερά Μητρόπολις με αυτή την ανακοίνωση της απευθύνεται σε κάθε χριστιανό και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και εφιστά την προσοχή τους , ώστε να μην εξαπατηθούν από αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα. Καλεί όλους να περιφρονήσουν την πρόσκληση , γιατί είναι μια παγίδα, που έχει σκοπό την εξση και την παγίδευση τους στην οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά».

  3. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σύγχρονή , η οποία έχει τις ρίζες στην Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ , που έχει έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, Η Θρησκεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό. ]

Αρνείται τη Θεότητα του Ιησού Χριστού, τον ονομάζει « κατώτερο ιο του Ιεχωβά». Αρνείται όλη τη διδασκαλία Του. Αρνείται και πολεμά την Εκκλησία που ίδρυσε , δηλ, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει αλλάξει το ευαγγέλιο και το παρερμηνεύει. Έχει σκοπό θεοκρατικό : Δηλαδή να καταργήσει κάθε και θεσμό και να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο ˙ να υποδουλώσει όλη την ανθρωπότητα.

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Η ευθύνη του καθενός είναι μεγάλη. Η αλήθεια του Χριστού είναι στην Εκκλησία όχι στην Αμερικανική Εταιρεία η οποία καπηλεύεται για τα συμφέροντα της το Χριστό και το ευαγγέλιο Του(Α΄ Τιμ. 3,15 . Ρωμ. 16,17-18).

Να μένουμε σταθερά ενωμένοι με την Ορθόδοξη Εκκλησία . Να γνωρίσουμε καλά την πίστη της Εκκλησίας. Να την κρατούμε ακέραιη. Να τη ζούμε με συνέπεια. Έτσι, θα αξιωθούμε από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό των αγαθών της αιώνιας Βασιλείας Του.( Κολ. 2,6-7, Ιουδα. 20-21, Εβρα. 21).

Ο Χριστός ίδρυσε Εκκλησία, πριν από 2000 χρόνια . Οι « Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μέλη Αμερικανικής Εταιρείας , που ιδρύθηκε από άνθρωπο τον 19ο αιώνα και δεν έχει σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία Του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση