Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον Μαργαρίτη Δουμουσιάρη
Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον  Μαργαρίτη Δουμουσιάρη

Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον Μαργαρίτη Δουμουσιάρη

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής (26/2) ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Στο κήρυγμά του ανέλυσε τις τρεις μεγάλες αρετές, για τις οποίες μίλησε ο Ιησούς στο Ευαγγελικό ανέγνωμα της ημέρας, την συγχωρητικότητα, την νηστεία και την ελεημοσύνη, ως αντίδοτο στο πάθος της φιλαργυρίας και του πλουτισμού, εισαγάγοντας, με τον τρόπο αυτό, τους πιστούς στη λογική της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον Μαργαρίτη Δουμουσιάρη, για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας και της ενορίας, για περισσότερα από 60 χρόνια. Το μεγάλο βιογραφικό του τιμωμένου ανέγνωσε ο Εφημέριος του Ναού π. Αντώνιος Χατζημιτούλας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κλίμα της εμπιστοσύνης που ενέπνεε ο κ. Δουμουσιάρης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του και τον ευχαρίστησε από καρδιάς, εκ μέρους της Τοπικής μας Εκκλησίας, γιατί «λειτούργησε όλα τα χρόνια ως υπόδειγμα ανιδιοτελούς ανθρώπου, που στάθηκε ικανός να διαχειριστεί τα πράγματα της Εκκλησίας, με τιμιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Αντιφωνώντας, ο τιμηθείς, με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και δεσμεύθηκε για την προσφορά των υπηρεσιών του, όταν και εφόσον χρειαστεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σαράντα εννέα οι νεκροί από τον κορωναϊό - https://t.co/5mdCq7xA7w -

  • Δύναμη κρούσης για τη Θεσσαλία της επόμενης μέρας συγκροτούν οι φορείς - https://t.co/UfO6jUJIV0 -

  • Έκτακτα καιρικά φαινόμενα - https://t.co/MXGWE1csSO -

"Αλιεύοντας" την είδηση