Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα
Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

Τον μητροπολίτη Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του στο ς η Ανθή Μπάτζιου, δρ. Αρχαιολογίας, αρχαιολόγος, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η Αναστασία Ντίνα, συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων , προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο Πασχάλης Σταντζούρης, αρχαιολόγος Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής ς και Μουσείων και ο Νίκος Τσούκας, γραμματέας του φορέα Πολιτισμού «».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την των Θυρανοιξίων δύο ιστορικών ιερών Παρεκκλησίων της Μακρινίτσας, του Αγίου Νικολάου (Κρυφό Σχολειό) και των Αγίων Πάντων, που αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας.

Τα θυρανοίξια και οι λοιπές , που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10, μετά την , που θα τελέσει ο μητροπολίτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.

Επίσης, συζητήθηκε η της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με την «Μαγνήτων Κιβωτό», στο πλαίσιο του νέου θεματικού έτους, 2018, που θα είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση