Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα
Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

Τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η Ανθή Μπάτζιου, δρ. Αρχαιολογίας, αρχαιολόγος, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η Αναστασία Ντίνα, συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνη, προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο Πασχάλης Σταντζούρης, αρχαιολόγος Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής έρευνας και Μουσείων και ο Νίκος Τσούκας, του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την των Θυρανοιξίων δύο ιστορικών ιερών Παρεκκλησίων της Μακρινίτσας, του Αγίου Νικολάου (Κρυφό Σχολειό) και των Αγίων Πάντων, που αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας.

Τα θυρανοίξια και οι λοιπές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10, μετά την Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.

Επίσης, συζητήθηκε η της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με την «Μαγνήτων Κιβωτό», στο πλαίσιο του νέου θεματικού έτους, 2018, που θα είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση