Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αναβίωσε η Ακολουθία της Παννυχίδος
Αναβίωσε  η Ακολουθία της Παννυχίδος

Αναβίωσε η Ακολουθία της Παννυχίδος

Η πλιά και ξεχασμένη Ακολουθία της Παννυχίδος, του Βυζαντινού Ασματικού (κοσμικού) τυπικού, τελέστηκε την Τρίτη 20/3, στον Ιερό αό Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία πολλών φιλακόλουθων πιστών.

Στην ακολουθία έψαλε ο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «», υπό την δ/νση του πρωτοψάλτη Ευσταθίου Γραμμένου.

Στην του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού από το Μοναστηριακό, το οποίο κυριαρχεί σήμερα στην Λατρεία.

Επεσήμανε τα έντονα Παλαιοδιαθηκικά στοιχεία, που διασώζει η εν λόγω Ακολουθία, όπως πληθωρικά συνέβαινε στους πρώτες αιώνες της Χριστιανικής Εκκλησίας, ενώ εξήρε το κάλλος της ς από το οποίο κοσμείται η Παννυχίδα.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο κατανυκτικό κλίμα της Τεσσαρακοστής, αλλά και στην προσμονή της Ανάστασης, που γεμίζει την ψυχή με χαρά: «Η Ανάσταση διώχνει τον φόβο του θανάτου, μας βεβαιώνει για την αθανασία μας, για την κληρονομιά του Παραδείσου».

Τέλος ευχαρίστησε τους ψάλτες, που απέδωσαν θαυμάσια τους ύμ της Παννυχίδος και εξήρε την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη με σύνολο τον Ιεροψαλτικό κόσμο: «Οι αποτελούν στήριγμα στην Λατρείας μας και εξ' ονόματος του λαού συμβάλλουν στην συλλειτουργία κλήρου και λαού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση