Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους
Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάσττοι είνι οι κάτοικοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την του Μητροπολίτη Ιγνατίου να αντικαταστήσει δύο επιτρόπους του Ιερού Ναού Αγ. , που κατάγονται από την περιοχή, και στη θέση τους τοποθέτησε δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από το Βόλο. Οι κάτοικοι του χωριού χθες έκαναν λαϊκή συνέλευση και ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Αγαπητό, οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι από την απόφαση του Μητροπολίτη να αντικαταστάσει δύο μέλη με κατ από τον Άγιο Λαυρέντιο, η θητεία των οποίων ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν το λόγο.

Χθες το απόγευμα στην του χωριού, έγινε του συνόλου σχεδόν των κατοίκων που συζήτησαν το θέμα , ενώ επρόκειτο να εμφανιστούν οι δύο επίτροποι (δεν εμφανίστηκαν) που τοποθετήθηκαν με απόφαση του κ. Ιγνατίου και οι κάτοικοι είχαν κανονίσει τη συνάντηση για να τους δώσουν το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει περίπου 200 υπογραφές και ζητούν από τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την απόφαση ή να ανέβει στον Άγιο Λαυρέντιο και να εξηγήσει για ποιο λόγο αντικαταστάθηκαν τα δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που προσφέρουν τις τους στο προσκύνημα του Αγίου επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε προ μηνών και στη Μακρινίτσα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση