Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΠΗΛΙΟ / Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους
Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου να αντικαταστήσει δύο επιτρόπους του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλου του Νέου, που κατάγονται από την περιοχή, και στη θέση τους τοποθέτησε δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από το Βόλο. Οι κάτοικοι του χωριού χθες έκαναν λαϊκή συνέλευση και ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Αγαπητό, οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι από την απόφαση του Μητροπολίτη να αντικαταστάσει δύο μέλη με καταγωγή από τον Άγιο Λαυρέντιο, η θητεία των οποίων ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν το λόγο.

Χθες το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, έγινε συγκέντρωση του συνόλου σχεδόν των κατοίκων που συζήτησαν το θέμα , ενώ επρόκειτο να εμφανιστούν οι δύο επίτροποι (δεν εμφανίστηκαν) που τοποθετήθηκαν με απόφαση του κ. Ιγνατίου και οι κάτοικοι είχαν κανονίσει τη συνάντηση για να τους δώσουν το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει περίπου 200 υπογραφές και ζητούν από τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την απόφαση ή να ανέβει στον Άγιο Λαυρέντιο και να εξηγήσει για ποιο λόγο αντικαταστάθηκαν τα δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε προ μηνών και στη Μακρινίτσα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση