Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΠΗΛΙΟ / Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους
Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάστατοι στον Άγιο Λαυρέντιο με την απόφαση Ιγνατίου να αντικαταστήσει επιτρόπους

Ανάστατοι είναι οι στον με την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου να αντικαταστήσει δύο επιτρόπους του Ιερού Ναού Αγ. , που κατάγονται από την περιοχή, και στη θέση τους τοποθέτησε δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από το Βόλο. Οι του χωριού χθες έκαναν λαϊκή συνέλευση και ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Αγαπητό, οι του χωριού είναι ανάστατοι από την απόφαση του Μητροπολίτη να αντικαταστάσει δύο μέλη με καταγωγή από τον , η των οποίων ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν το λόγο.

Χθες το απόγευμα στην του χωριού, έγινε του συνόλου σχεδόν των κατοίκων που συζήτησαν το θέμα , ενώ επρόκειτο να εμφανιστούν οι δύο επίτροποι (δεν εμφανίστηκαν) που τοποθετήθηκαν με απόφαση του κ. Ιγνατίου και οι κάτοικοι είχαν κανονίσει τη για να τους δώσουν το ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει περίπου 200 και ζητούν από τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την απόφαση ή να ανέβει στον Άγιο Λαυρέντιο και να εξηγήσει για ποιο λόγο αντικαταστάθηκαν τα δύο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο προσκύνημα του Αγίου επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε προ μηνών και στη Μακρινίτσα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση