Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ανακομιδή των Λειψάνων Αγίων Γεωργίου και Αποστόλου του Νέου
Ανακομιδή των Λειψάνων Αγίων Γεωργίου και Αποστόλου του Νέου

Ανακομιδή των Λειψάνων Αγίων Γεωργίου και Αποστόλου του Νέου

Μνήμη Οσίου εωργίου Καρσλίδη

 

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος εωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου τιμά η Εκκλησία την Κυριακή 3/11.

Στην  Μητρόπολη πανηγυρίζουν οι κάτωθι ναοί:

 

Αγίου Γεωργίου Βόλου

Την παραμονή της ς θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική .

 

Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική .

 

Αγίου Γεωργίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Αποστόλου του Νέου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη

 Τη μνήμη του Νεοφανούς Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου τιμά η Εκκλησία τη Δευτέρα 4/11.

Για το λόγο αυτό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης, όπου την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 3/11 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής (Δευτέρα 4/11), στις 3.45 μ.μ., θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου και αμέσως μετά θα προβληθεί video, σχετικό με την πολύπαθη και το έργο του.

Η μνήμη του Οσίου θα τιμηθεί και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου με την τέλεση -ανήμερα τη Δευτέρα 4/11- Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση