Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου
Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

 

Την Ανακομιδή των  Λειψάνων του Αγίου ικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού τιμά η Εκκλησία την Παρασκευή 20 Μαϊου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική Εκκλησία θα είναι ο ναός Αγίου ικολάου Αλμυρού, όπου την παραμονή της ς, στις 6,40 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Οσιομάρτυρος του εκ Καπούρνης, από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του ιδίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα εκκινήσει λιτανεία του  Λειψάνου του Αγίου και της   Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους πέριξ του ναού.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 11.30π.μ. θα ψαλεί η   Παράκληση του Αγίου Γεδεών, ενώ στις 6.00 μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η  Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Μικρή Πανήγυρις επί τη Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί και στον  Μητροπολιτικό μας Ναό του , κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 19/5, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η   Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσει   Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα. Στην Αγρυπνία θα τελεστούν η Λιτή, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αφίχθη στο Βόλο η  Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας

Αφίχθη στο Βόλο η   Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας, η οποία φυλάσσεται στην μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδίου, στην Αμφίκλεια.

Την Εικόνα υποδέχθηκε επικεφαλής του κλήρου και του λαού, ο αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της  και Αλμυρού.

Αμέσως μετά την υποδοχή, τελέστηκε δέηση και στη συνέχεια οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της  Παρακλήσεως προς τιμήν της Παναγίας και των Αγίων νσταντίνου και Ελένης.

Η  Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας, θα παραμείνει στον ναό των Αγίων νσταντίνου και Ελένης, μέχρι τη Δευτέρα 23/5 το πρωί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση