Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας
Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας

Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας

Την Κυρική 28/2, στο Συνεδρικό Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των μελών των ενοριακών Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σκοπός ήταν να επικοινωνήσουν οι γονείς που στηρίζουν την τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια και να προβληματιστούν από κοινού σε θέματα που απασχολούν την σύγχρονη .

Στην φετινή συνάντηση αφορμή για προβληματισμό και χρήσιμα συμπεράσματα απετέλεσε η πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του Ηλία Λιαμή «Δυο στάλες κουράγιο για συντρόφους και γονείς», που έχει ως θέμα του την υπέρβαση των δυσκολιών που προκύπτουν συχνά στη σύγχρονη , τον σωστότερο προσανατολισμό της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και τη σημασία της πνευματικής ζωής στη διαμόρφωση υγειών οικογενειακών δεσμών.

Η σημασία της αληθινής αγάπης ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, οι τρόποι μύησης των παιδιών στην πνευματική ζωή, η ανάγκη ς της χωρητικότητας, ως προϋπόθεσης ξεπεράσματος των οικογενειακών συγκρούσεων, ήταν μερικά από τα θέματα, τα οποία παρουσιαστήκαν και έδωσαν την αφορμή για δι.

Ο γλαφυρότητα και ο βιωματικός λόγος του συγγραφέα έδωσε αφορμή για πλούσιο προβληματισμό εκ μέρους των εισηγητών, οι όποιοι αναφέρθηκαν στις παιδαγωγικές και θεολογικές διαστάσεις του βιβλίου. Συγκεκριμένα, οι δύο εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τον π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη, θεολόγο και εκπαιδευτικό, την κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικό και λογοτέχνη, καθώς και από τον συγγραφέα κ. Ηλία Λιαμή.

Στο τέλος της ς, τον λόγο πήρε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο περιβάλλον, που επηρεάζει την οικογενειακή ζωή, κάνοντας ειδική αναφορά στο προσφυγικό , το οποίο, όπως είπε, «θα δοκιμάσει στην πράξη τις ανθρωπιστικές και πνευματικές αξίες, με τις οποίες θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας».

Η έληξε με τον καθιερωμένο γεύμα στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Θεσσαλίας, όπου δόθηκε μια επιπλέον δυνατότητα επικοινωνίας. Η προσέλευση πλήθους ακροατών επιβεβαίωσε το ζωηρό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για θέματα οικογενειακής ζωής και ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά και την ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων.

sx_gon_08

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση