Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας
Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας

Αμέριστη η φροντίδα της Τοπικής Εκκλησίας για τον θεσμό της Οικογένειας

Την 28/2, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη των μελών των ενοριακών Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σκοπός ήταν να επικοινωνήσουν οι γονείς που στηρίζουν την τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια και να προβληματιστούν από κοινού σε θέματα που απασχολούν την σύγχρονη οικογένεια.

Στην φετινή αφορμή για προβληματισμό και χρήσιμα συμπεράσματα απετέλεσε η πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του Ηλία Λιαμή «Δυο στάλες κουράγιο για συντρόφους και γονείς», που έχει ως θέμα του την υπέρβαση των δυσκολιών που προκύπτουν συχνά στη σύγχρονη οικογένεια, τον σωστότερο προσανατολισμό της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και τη σημασία της πνευματικής ζωής στη διαμόρφωση υγειών οικογενειακών δεσμών.

Η σημασία της αληθινής αγάπης ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, οι τρόποι μύησης των παιδιών στην πνευματική ζωή, η ανάγκη καλλιέργειας της χωρητικότητας, ως προϋπόθεσης ξεπεράσματος των οικογενειακών συγκρούσεων, ήταν μερικά από τα θέματα, τα οποία παρουσιαστήκαν και έδωσαν την αφορμή για διάλογο.

Ο γλαφυρότητα και ο βιωματικός λόγος του συγγραφέα έδωσε αφορμή για πλούσιο προβληματισμό εκ μέρους των εισηγητών, οι όποιοι αναφέρθηκαν στις παιδαγωγικές και θεολογικές διαστάσεις του βιβλίου. Συγκεκριμένα, οι δύο εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τον π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη, θεολόγο και εκπαιδευτικό, την κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικό και λογοτέχνη, καθώς και από τον συγγραφέα κ. Ηλία Λιαμή.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο περιβάλλον, που επηρεάζει την οικογενειακή ζωή, κάνοντας ειδική στο ρεύμα, το οποίο, όπως είπε, «θα δοκιμάσει στην πράξη τις ανθρωπιστικές και πνευματικές αξίες, με τις οποίες θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας».

Η εκδήλωση έληξε με τον καθιερωμένο γεύμα στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Θεσσαλίας, όπου δόθηκε μια επιπλέον δυνατότητα επικοινωνίας. Η προσέλευση πλήθους ακροατών επιβεβαίωσε το ζωηρό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για θέματα οικογενειακής ζωής και ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά και την ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων.

sx_gon_08

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση