Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών
Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας ς

Λιτάνευση του Επιταφίου στα Κοιμητήρια

Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας την του Θεανθρώπου. Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό. Το φοβερό όργανο της θανατικής ς, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου. Ο ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη και στοργή αγκαλιά του Θεού – Πατέρα.

Κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, στις 7 μ.μ.

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου.

Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την παράδοση, στον Λόφο της Παναγίας ς, στις 3 μ.μ., από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο Ιερός Κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο Διαδημοτικό και στο παλαιό Βόλου

Στο νέο Διαδημοτικό θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30 μ.μ., προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου στο παλαιό Κοιμητήριο του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση