Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών
Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας ς

Λιτάνευση του Επιταφίου στα Κοιμητήρια

Την το βράδυ η Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας την Σταύρωση του Θεανθρώπου. Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό. Το φοβερό όργανο της θανατικής καταδίκης, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προ αιώνιας ς, το κλειδί του Παραδείσου. Ο ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά του Θεού – Πατέρα.

Κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , στις 7 μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την παράδοση, στον Λόφο της Παναγίας ς, στις 3 μ.μ., από τον κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο ιερός κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο Διαδημοτικό και στο παλαιό Κοιμητήριο Βόλου

Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30 μ.μ., προεξάρχοντος του κ. Ιγνατίου.

Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου στο παλαιό Κοιμητήριο του Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση