Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ »  Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς
 Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς

 Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς

Την το βράδυ η Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας την του Θεανθρώπου. Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό. Το φοβερό όργανο της θανατικής καταδίκης, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου. Ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη και στοργή αγκαλιά του Θεού – Πατέρα.

 Κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 7 μ.μ.

 Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

 Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς μας αούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

 Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την παράδοση, στον Λόφο της ς ς, στις 3 μ.μ., από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο Ιερός Κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

 Στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο και στο παλαιό Κοιμητήριο

 Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30μ.μ., προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου στο παλαιό Κοιμητήριο του , προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου.

 

                                                                             

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση