Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία
Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία

Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία

Αφιερωμένη στην μνήμη τους η γιορτή λήξης των κατηχητικών  της ΙΜΔ

 

Αφιερωμένη στους πέντε νέους μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Συρία, που σφαγιάστηκαν από φανατικούς τζιχαντιστές, θα είναι η γιορτή λήξης του κατηχητικού έτους, που διοργανώνει η  Μητρόπολη Δημητριάδος στην κάτω  Μονή Παναγίας Ξενιάς, την 19/5.

Πρόκειται για μία κατηχήτρια και τέσσερα κατηχητόπουλα, που δολοφονήθηκαν άγρια, προ ημερών, την του κατηχητικού στην ενορία τους, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Σελευκούπολη, στον βορρά της επαρχίας Χάμα, της Κεντρικής Συρίας, όταν τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή. Οι νέοι αυτοί Μάρτυρες προστέθηκαν στην χορεία των χιλιάδων νέων Μαρτύρων της πίστεως, οι οποίοι θυσιάστηκαν στην τα τελευταία χρόνια, σε περιοχές όπου έδρασαν και δρουν ακόμη ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα κατηχητόπουλο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Με απόφαση του  επισκόπου Ιγνατίου, η γιορτή των παιδιών των κατηχητικών Σχολείων της τοπικής  Εκκλησίας θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη των συνηλικιωτών τους παιδομαρτύρων και της κατηχήτριάς τους. Γι’ αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο Καθολικό της νέας Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, θα ψαλεί μνημόσυνο στην μνήμη τους, ενώ σε ειδικό χώρο, στο προαύλιο της παλιάς Μονής, θα φυτευτούν πέντε δένδρα, στα οποία θα δοθούν τα ονόματα των νέων μαρτύρων.  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κομισιόν: Εισήγηση για παράταση ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής #Κομισιόν - https://t.co/PpHVjPLA9y -

  • Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία  #ΠανελλήνιοςΜαθητικόςΔιαγωνισμός - https://t.co/wwuziGV7uX -

  • Παρουσίαση του έργου των Special Olympics Hellas στη Σκιάθο #SpecialOlympicsHellas - https://t.co/xnZ77AbR4K -

"Αλιεύοντας" την είδηση