Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία
Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία

Άγρια δολοφονία Ορθόδοξων κατηχητόπουλων στην Συρία

Αφιερωμένη στην μνήμη τους η λήξης των κατηχητικών  της

 

Αφιερωμένη στους πέντε νέους μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην , που σφαγιάστηκαν από φανατικούς τζιχαντιστές, θα είναι η λήξης του κατηχητικού έτους, που διοργανώνει η  Μητρόπολη Δημητριάδος στην κάτω  Μονή Παναγίας Ξενιάς, την Κυριακή 19/5.

Πρόκειται για μία κατηχήτρια και τέσσερα κατηχητόπουλα, που δολοφονήθηκαν άγρια, προ ημερών, την ώρα του κατηχητικού στην τους, των , στην Σελευκούπολη, στον βορρά της επαρχίας Χάμα, της Κεντρικής Συρίας, όταν τα έπαιζαν στην αυλή. Οι αυτοί Μάρτυρες προστέθηκαν στην χορεία των χιλιάδων νέων Μαρτύρων της πίστεως, οι οποίοι θυσιάστηκαν στην τα τελευταία χρόνια, σε περιοχές όπου έδρασαν και δρουν ακόμη ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα κατηχητόπουλο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Με του  επισκόπου Ιγνατίου, η γιορτή των παιδιών των κατηχητικών Σχολείων της τοπικής  Εκκλησίας θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη των συνηλικιωτών τους παιδομαρτύρων και της κατηχήτριάς τους. Γι’ αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο Καθολικό της νέας Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, θα ψαλεί μνημόσυνο στην μνήμη τους, ενώ σε ειδικό χώρο, στο προαύλιο της παλιάς Μονής, θα φυτευτούν πέντε δένδρα, στα οποία θα δοθούν τα ονόματα των νέων μαρτύρων.  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση