Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αγιορείτικη βραδιά από τον «Εσταυρωμένο» στη Θεσσαλονίκη
Αγιορείτικη βραδιά από τον «Εσταυρωμένο» στη Θεσσαλονίκη

Αγιορείτικη βραδιά από τον «Εσταυρωμένο» στη Θεσσαλονίκη

«Αγιορείτικη βραδιά» με την παρουσίαση του βιβλίου «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» του μακαριστού Αγιορείτη Μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939-2006), έκδοση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» (Βόλος 2014) διοργανώνει o Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω ς (Κρίσπου 7) την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στις 7.15 μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

· Σύντομοι

· Εκκλησιαστικοί ύμνοι, από τον Βυζαντινό Χορό «Ηδύμελον»

· Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Γκάνια με θέμα: «Γνωριμία με τον εκδότη του βιβλίου»
· Παρουσίαση του βιβλίου: «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ»,
από τον Πρωτ. π. Θεόδωρο Μπατάκα, Υπεύθυνο του Γραφείου Ποιμαντικής Μερίμνης Φυλακών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο » και επιμελητή των εκδόσεων του Συλλόγου.
· Τραγούδια από τη Χορωδία Οσίου Δαβίδ Θεσσαλονίκης.

· Κλείσιμο της εκδήλωσης.

«Ο », εκτός από την μεγάλη του κοινωνική προσφορά στο τομέα συμς των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (, κρατούμενοι, αποφυλακισθέντες, φυγόποινοι, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, μετανάστες, τσιγγάνοι κ.α.) έχει να παρουσιάσει και μια σημαντική εκδοτική σε , dvd- ντοκιμαντέρ, cd, κάρτες, εικόνες κ.α.

Σκοπός του είναι η πνευματική και ψυχο στήριξη όλων εκείνων που διακονεί, αλλά και η ανεύρεση οικονομικών πόρων για την καλύτερη οργάνωση των τομέων δράσης του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση