Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αγιασμός στο σεμινάριο στελεχών νεότητας
Αγιασμός στο σεμινάριο στελεχών νεότητας

Αγιασμός στο σεμινάριο στελεχών νεότητας

Ξεκίνησε τη λειτουργί του κι για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, το σεμινάριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα έχει ως κεντρικό θέμα «Βίβλος και Θεία Λατρεία», με επίκεντρο το ψαλτήριο. Υπεύθυνος του σεμιναρίου, είναι πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, προϊστάμενος του Ι.. Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή έχει εξελιχθεί σε μια κοιτίδα ς, ένα εργαστήριο του Λόγου του Θεού».

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την ανάγκη της διά βίου μάθησης και επιμόρφωσης, «γεγονός που συνιστά διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας, μέσω της κατήχησης, που ποτέ δεν τελειώνει, καθότι ο Λόγος του Θεού είναι ζωτικό στοιχείο μέσα στην Εκκλησία». Αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς μελέτης της Γραφής, καθώς εκεί παρατηρείται υστέρηση από εμάς τους Ορθοδόξους, αλλά και στο προνόμιο που έχουμε οι να μελετούμε την στην γλώσσα μας, αφού τα Ελληνικά είναι η γλώσσα της Γραφής. Τόνισε την ανάγκη μελέτης της Αγίας Γραφής παράλληλα με τα Πατερικά κείμενα και όχι την φιλολογική προσέγγισή της, παγίδα στην οποία υπέπεσαν οι Προτεστάντες: «Εμείς κρατάμε την Βίβλο της Εκκλησίας, γι' αυτό την λιτανεύουμε και την προσκυνούμε. Χρειάζεται, όμως και να την μελετούμε καθημερινά. Για εμάς τους Ορθοδόξους δεν υπάρχει Γραφή έξω από την Λατρεία, ούτε και Λατρεία έξω από την Γραφή…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι «η μελέτη της Γραφής είναι πηγή ζωής και όλη η κατηχητική μας προσπάθεια τείνει προς την κατεύθυνση αυτή, να αγαπήσουν τα παιδιά μας την , να γνωρίσουν τον Χριστό και την ζωή της Εκκλησίας».

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο για την επιμέλεια και λειτουργία του σεμιναρίου και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες καλή καρποφορία από την πνευματική εργασία και αυτής της χρονιάς.

Το σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών εότητας της Τοπικής Εκκλησίας θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου (Αντωνοπούλου – Δημ. Γεωργιάδου) και μπορούν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σ' αυτό.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου δημοσιεύεται στην της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση