Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού
Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού

Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού

Τον Αγιασμό, επί τη ενάρξει της νέας σχ. χρονιάς 2020-2021, στο Παράστημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Αλμυρό, τέλεσε την Τετάρτη 2/9, ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στον Αγιασμό παρέστησαν οι του Παραρτήματος πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, προϊστάμενος του  ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού και Δημήτριος Μανώλης, λαμπαδάριος του ναού Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας, καθώς και οι πρώτοι που ενεγράφησαν για την νέα χρονιά.

Ο δ/ντής της Σχολής μετέφερε προς όλους τις ευχές και τις ευλογίες του επισκόπου Ιγνατίου και καλωσόρισε άπαντες σε μια χρονιά, που ξεκινά, όπως τόνισε, σε ένα πρωτοφανές υγειονομικό περιβάλλον, στο οποίο, όμως, η Σχολή θα προσαρμοστεί απολύτως, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της με τον πλέον απρόσκοπτο τρόπο.

Ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψαλτικής τέχνης και της Βυζαντινής Μουσικής και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν κατά την νέα χρονιά, όπως είναι το Τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, καθώς και το νεοσύστατο ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού, που θα λειτουργήσουν στο της Σχολής, στον Βόλο, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τέλος, ευχαρίστησε, από καρδιάς τον αρχιερατικό επίτροπο Αλμυρού πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, για την φροντίδα του στην Σχολή, τους   καθηγητές, για το πολύμοχθο και καρποφόρο έργο, που επιτελούν και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι εγγραφές στο Παράρτημα του Αλμυρού θα συνεχίζονται καθ’ όλο τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το έργο της Σχολής, την ιστορία και τις πρωτοβουλίες της, δείτε στην ιστοσελίδα www.sxolibmimd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση