Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού
Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού

Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού

Τον Αγιασμό, επί τη ενάρξει της νέας σχ. χρονιάς 2020-2021, στο Παράστημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Αλμυρό, τέλεσε την Τετάρτη 2/9, ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στον Αγιασμό παρέστησαν οι καθηγητές του Παραρτήματος πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, προϊστάμενος του  ναού Αλμυρού και Δημήτριος Μανώλης, λαμπαδάριος του ναού Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας, καθώς και οι πρώτοι μαθητές που ενεγράφησαν για την νέα χρονιά.

Ο δ/ντής της Σχολής μετέφερε προς όλους τις ευχές και τις ευλογίες του επισκόπου Ιγνατίου και καλωσόρισε άπαντες σε μια χρονιά, που ξεκινά, όπως τόνισε, σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον, στο οποίο, όμως, η Σχολή θα προσαρμοστεί απολύτως, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της με τον πλέον απρόσκοπτο τρόπο.

Ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψαλτικής τέχνης και της Βυζαντινής Μουσικής και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν κατά την νέα χρονιά, όπως είναι το Τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, καθώς και το νεοσύστατο ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού, που θα λειτουργήσουν στο κέντρο της Σχολής, στον Βόλο, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τέλος, ευχαρίστησε, από καρδιάς τον αρχιερατικό επίτροπο Αλμυρού πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, για την φροντίδα του στην Σχολή, τους   καθηγητές, για το πολύμοχθο και καρποφόρο έργο, που επιτελούν και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι εγγραφές στο Παράρτημα του Αλμυρού θα συνεχίζονται καθ’ όλο τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το έργο της Σχολής, την και τις πρωτοβουλίες της, δείτε στην ιστοσελίδα www.sxolibmimd.gr.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση