Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά
Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά

Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά

Τελέστηκε την Παρασκευή 20/9 ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στην , για το νέο σχολικό έτος. Το Παράρτημα στεγάζεται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς και ανασυστάθηκε το , ύστερα από μακρά περίοδο διακοπής.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος , παρουσία του αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς πρωτ. Αθανασίου Μακρή, του δασκάλου του παραρτήματος  Γεωργίου Λεμονόπουλου, πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος και μερίδος των .

Στην σύντομη του, ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις πατρικές ευχές του  μητροπολίτη Ιγνατίου για το νέο έτος και ευχαρίστησε τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς για την αδιάπτωτη μέριμνά του για την λειτουργία του παραρτήματος.

Αναφέρθηκε στην ιερότητα και την σημασία της Βυζ. Μουσικής και της Ψαλτικής τέχνης στην λειτουργική της Εκκλησίας  και κάλεσε τους να έχουν πάντα κατά νουν ότι δεν σπουδάζουν μια απλή κοσμική τέχνη, αλλά μια τέχνη ιερή, που σκοπό έχει να συμβάλλει στην προσευχητική ένωση του λαού με τον Θεό.

Ζήτησε συνέπεια και μελέτη και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση