Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά
Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά

Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά

Τελέστηκε την Παρασκευή 20/9 ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στην Αγιά, για το νέο σχολικό έτος. Το Παράρτημα στεγάζεται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς και ανασυστάθηκε το 2017, ύστερα από μακρά περίοδο διακοπής.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς πρωτ. Αθανασίου Μακρή, του δασκάλου του παραρτήματος  Γεωργίου Λεμονόπουλου, πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος και μερίδος των μαθητών.

Στην σύντομη ομιλία του, ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις πατρικές ευχές του  μητροπολίτη Ιγνατίου για το νέο έτος και ευχαρίστησε τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς για την αδιάπτωτη μέριμνά του για την λειτουργία του παραρτήματος.

Αναφέρθηκε στην ιερότητα και την σημασία της Βυζ. Μουσικής και της Ψαλτικής τέχνης στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας  και κάλεσε τους μαθητές να έχουν πάντα κατά νουν ότι δεν σπουδάζουν μια απλή κοσμική τέχνη, αλλά μια τέχνη ιερή, που σκοπό έχει να συμβάλλει στην προσευχητική ένωση του λαού με τον Θεό.

Ζήτησε συνέπεια και μελέτη και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τον Ολυμπιακό Βόλου αντιμετωπίζουν οι βολεϊμπολίστριες του Γ.Σ. Βόλου - https://t.co/e0KkDKl8jl -

  • «Πράσινο φως» για την έναρξη ανάπλασης των παροχθίων του Κραυσίνδωνα; - https://t.co/Ileyci5SuP -

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να δημιουργηθεί θεσμικός φορέας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος»… - https://t.co/XYURBUJPyV -

"Αλιεύοντας" την είδηση