Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Τελέστηκε χθες (12/9) ο ανεπίσημος Αγιασμός ενάρξεως του νέου σχ. Έτους στην της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Πν. Κέντρο «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του πρωτοσυγκέλλου της  Μητροπόλεως, αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, των διδασκόντων και των της Σχολής.

Ακολούθως, ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον πρωτοσύγκελλο για την φιλόφρονα και αδελφική φιλοξενία και αυτής της πρώτης για εφέτος εκδήλωσης της Σχολής, όσο και για την γενικότερη μέριμνά του ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζεται η Σχολή, να βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, εξοπλισμένες με τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ο π. Επιφάνιος, ακολούθως, καλωσόρισε τους , τους ανέλυσε τους στόχους της λειτουργίας της Σχολής και παρουσίασε τους εκλεκτούς καθηγητές, οι οποίοι αναλίσκονται στο ιερό της διδασκαλίας της Βυζαντινής Ψαλτικής τέχνης, τόσο στο κεντρικό τμήμα της Σχολής, που λειτουργεί στον Βόλο, στο κτίριο του πρ. Εκκλησιαστικού Λυκείου, όσο και στα δύο Παραρτήματα της Σχολής στον Αλμυρό και στην και στο νεοσύστατο Τμήμα της Αγριάς.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο νέο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, που θα ξεκινήσει από τις 24/9 και μίλησε για την μακρά ιστορία της Σχολής, καθώς και για τον προκάτοχό του, αείμνηστο Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη, που συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση και καθιέρωση της Σχολής στην συνείδηση της τοπικής Εκκλησίας και κοινωνίας και ευχήθηκε προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά

Ο επίσημος Αγιασμός για το θα τελεστεί από τον   κ. Ιγνάτιο, την Κυριακή 6/10, στις 6.00 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτου της Ιεροψαλτικής οικογένειας της τοπικής Εκκλησίας, Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους.

Στο τέλος το Αγιασμού, ο επίσκοπος θα επιδώσει τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες της περσινής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι εγγραφές στην Σχολή συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nαυαγοσωστική επιχορήγηση σε ΟΤΑ της Μαγνησίας #ναυαγοσωστικήκάλυψη - https://t.co/cV2wgM8EMG -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/Nh8nh2Zwjz -

  • Ν. Καρδούλας: Ανέβηκε 6 θέσεις η Ελλάδα το 2020 #βιώσιμηανάπτυξη - https://t.co/eR2w6SuaaA -

"Αλιεύοντας" την είδηση