Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός ενάρξεως στην Σχολή Βυζ. Μουσικής
Αγιασμός ενάρξεως στην Σχολή Βυζ. Μουσικής

Αγιασμός ενάρξεως στην Σχολή Βυζ. Μουσικής

Με την παρουσία νέων και παλαιών σπουδαστών και του συλλόγου των διδασκόντων, τελέστηκε την Δευτέρα 10/9, ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της , στην έδρα της (Αναλήψεως 164Α, στον Βόλο).

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Κιαμέτης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην εξέλιξη των μαθημάτων της Σχολής.

Ο π. αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά που πραγματοποιήθηκαν, κατά την διάρκεια του θέρους, στο κτήριο της Σχολής, που ανήκει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού , στο οποίο στεγάζονται, επίσης, πλήθος σημαντικών ενοριακών δραστηριοτήτων.

Ο πρωτοσύγκελλος χαρακτήρισε την Βυζ. Μουσική «ιερή τέχνη, η σπουδή στην οποία συνιστά έναν καθημερινό εμβαπτισμό σε μια παράδοση που οι Πατέρες μας παρέδωσαν και αποτελεί, μαζί με τις άλλες εκκλ/κές τέχνες, τον αδαπάνητο θησαυρό της εκκλησίας μας».
Χαρακτήρισε τους Δασκάλους της Σχολής «καύχημα για την Τοπική μας , που κοσμούν με την παρουσία τους τα ιερά αναλόγια των Ναών στους οποίους ψάλλουν και αποτελούν στύλο και εδραίωμα της Σχολής, για πάρα πολλά έτη».

Από την μεριά του, ο δ/ντής της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιος , ευχαρίστησε τον πρωτοσύγκελλο , τόσο γιατί ευλόγησε την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όσο και για την εν γένει μέριμνα και φροντίδα του για την του κτηρίου και την βελτίωση των υποδομών της Σχολής, γεγονός απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της.

Κατόπιν, καλωσόρισε τους σπουδαστές, παρουσίασε τους καθηγητές και έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις για την έναρξη των μαθημάτων και την εξέλιξη των εγγραφών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, κατά τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας της Σχολής, Δευτέρα και Πέμπτη 6-8 μ.μ.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο Παράρτημα της Σχολής, που στεγάζεται στο Κέντρο Νεότητας Αλμυρού, από τον αρχιερατικό επίτροπο Αλμυρού πρωτ. Γεώργιο Μπέκα.

Μία ημέρα πριν (9/9), τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο Παράστημα της Σχολής, που στεγάζεται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς, από τον δ/ντή της Σχολής αρχιμ. Επιφάνιο .

Ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως του νέου έτους λειτουργίας της Σχολής θα πραγματοποιηθεί από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, την Κυριακή 14/10, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου , κατά την εορτασμό του Προστάτου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών , Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους.

Στο τέλος της Ακολουθίας θα απονείμει τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες της περασμένης χρονιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση