Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αφιερωμένο στη Θάλασσα το νέο τεύχος της Πληροφόρησης
Αφιερωμένο στη Θάλασσα το νέο τεύχος της Πληροφόρησης

Αφιερωμένο στη Θάλασσα το νέο τεύχος της Πληροφόρησης

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος της εφς «» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Μαΐου – Ιουνίου 2015), που είναι αφιερωμένο στη Θάλασσα.

Στο εκτενές αφιέρωμα για τη Θάλασσα γράφουν:

Α. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με θέμα «Θάλασσα: Το έξοχο δώρο του Θεού».
Β. Ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου ,προϊστάμενος του μητροπολιτικού Αγ. Νικολάου Βόλου με θέμα «Ο φιλόλαος Αγιοθαλασσίτης»,

. Ο κ. Νίκος Τσούκας , γραμματέας του φορέα πολιτισμού «», με θέμα «Θάλασσα, μέρος της Παράδοσης μας» και

Δ. Ο πρωτ. Στυλιανός Ανανιάδης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου εωργίου Βόλου , με θέμα «Αύτη η η μεγάλη και ευρύχωρος ».

  • Ακολουθεί ολοσέλιδο κείμενο για τη Β' Διεθνή-Διαχριστιανική Συνάντηση για την οικογένεια που πραγματοποιήθηκε στις 16/05 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
  • Ανταπόκριση από την πασχαλινή του Συνδέσμου Νέων στην Κύπρο, από τη φιλόλογο κ.Ευαγγελία Αγγελοπούλου, με τίτλο: «Περιδιαβαίνοντας στη Μαρτυρική Μεγαλόνησο».

  • Ομιλία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Θρησκεία και Βία», με θέμα: «Η εξάπλωση του φαινομένου του θρησκευτικού φανατισμού στο σύγχρονο κόσμο».

  • Δισέλιδο κείμενο του αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, αφιερωμένο στις 7η & 8η Ιερατικές Σύναξεις, με θέμα « Ο Χριστός είναι η ζωή των ανθρώπων».

  • Ειδήσεις της τελευταίας περιόδου, συνοδευόμενες από σχετικό φωτογραφικό υλικό και το φύλλο ολοκληρώνεται με τη του Ε΄ τόμου “Έργα- Αρθρογραφία Β΄” του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, από τον κ.Γιάννη Πατρίκο, τ. Λυκειάρχου.

Το νέο τεύχος της «ς» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, imd.gr.

"Αλιεύοντας" την είδηση