Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ
Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Το κόμισε στην πόλη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως ς Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης και υποδέχθηκε ο κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου ς κ. Ιακώβου προς τον ιερό κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας.

Από τη μεριά του, ο Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Λέσβιο Ιεράρχη για την προσφορά της ς του και χαρακτήρισε την του Αγίου Ραφαήλ «μέγιστο θησαυρό της Εκκλησίας, οικουμενικής ακτινοβολίας, που θα ενισχύσει το φρόνημα του λαού σε καιρούς βαθιάς ς και πολλαπλής δοκιμασίας».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα οδυνηρά γεγονότα που επισυμβαίνουν στην Μυτιλήνη και στα άλλα ακριτικά μας, τους τελευταίους μήνες, με την έλευση χιλιάδων τραγικών προσφύγων, κυνηγημένων από τις φλόγες του πολέμου και την κτηνωδία των ισλαμιστών και επαίνεσε το χριστιανικό παράδειγμα του αλτρουισμού, της θυσίας και προσφοράς των κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς σ' ολόκληρο τον κόσμο, καθώς πρώτοι αυτοί αναλαμβάνουν το βαρύ καθήκον της περίθαλψης των ανθρώπων αυτών, πριν ακόμα φθάσει στο νησί Ελληνική ή διεθνής .

Η του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στον Ναό της Θείας Αναλήψεως, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως το Σάββατο 21/11.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση