Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ
Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Αφίχθη στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Μεγίστη τιμή και ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία συνιστά η ευλογητή έλευση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ, προερχόμενη από την Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού & Πλωμαρίου.

Το κόμισε στην πόλη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης και υποδέχθηκε ο κ. , επικεφαλής του κλήρου και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου προς τον ιερό κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας.

Από τη μεριά του, ο Ποιμενάρχης κ. ευχαρίστησε τον Λέσβιο Ιεράρχη για την προσφορά της αγάπης του και χαρακτήρισε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ «μέγιστο θησαυρό της Εκκλησίας, οικουμενικής ακτινοβολίας, που θα ενισχύσει το φρόνημα του λαού σε καιρούς βαθιάς κρίσης και πολλαπλής δοκιμασίας».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα οδυνηρά γεγονότα που επισυμβαίνουν στην και στα άλλα ακριτικά μας, τους τελευταίους μήνες, με την έλευση χιλιάδων τραγικών προσφύγων, κυνηγημένων από τις του πολέμου και την κτηνωδία των ισλαμιστών και επαίνεσε το χριστιανικό παράδειγμα του αλτρουισμού, της θυσίας και προσφοράς των κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς πρώτοι αυτοί αναλαμβάνουν το βαρύ καθήκον της περίθαλψης των ανθρώπων αυτών, πριν ακόμα φθάσει στο νησί Ελληνική ή διεθνής βοήθεια.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στον Ναό της Θείας Αναλήψεως, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως το Σάββατο 21/11.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση