Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » 50 χρόνια από την μοναχική κουρά του μητροπολίτου Κερκύρας   Νεκταρίου στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς
50 χρόνια από την μοναχική κουρά του μητροπολίτου Κερκύρας   Νεκταρίου στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς

50 χρόνια από την μοναχική κουρά του μητροπολίτου Κερκύρας   Νεκταρίου στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς

 

 

Την Κυρική των Μυροφόρων, στις 30 Ἀπριλίου ε.έ. στην  Μονή Πναγίας Άνω Ξενιάς, θα ιερουργήσει ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  Νεκτάριος.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει στο Αρχονταρίκι της Μονής, προς τιμήν του , εκδήλωση για την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την μοναχική του κουρά και την αφιέρωσή του στην .

Λίγα βιογραφικά του τιμωμένου ιεράρχου

Ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας) γεννήθηκε στον Βόλο, το 1953.

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών, παρά τη Ριζαρείω (1973) και της Θεολογικής Σχολής του Αθηνών (1979).

Την 30ή Απριλίου του 1973 εκάρῃ μοναχός εις την Άνω  Μονήν Ξενιάς. Την 1ην Ιανουαρίου 1975 χειροτονήθῃκε διάκονος και την 4ην Μαρτίου 1979 χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού μητροπολίτου και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, λαβών ταυτοχρόνως και το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου. Διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος του  Ν. Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου, αναπτύξας ιεροκηρυκτική, ποιμαντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Από το 1975 έως το 1986 διετέλεσε διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του   Μητροπολίτου   Χριστοδούλου, ενώ το 1986 εξελέγῃ ηγούμενος της παλαιφάτου ιστορικής Άνω Μονής Ξενιάς, την οποία ανοικοδόμησε εκ βάθρων.

Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων εξελέγῃ την 11ην Οκτωβρίου 2002.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση